Könyvek > Antik könyvek

Antik könyvek

Az antik könyv kategóriájába egyrészt azokat a ritka, becses régi könyveket soroltuk, melyek koruknál fogva számítanak antiknak, ezeket könyvrégiségnek is nevezzük. Régi könyvek alatt azokat a könyveket értheted, melyek az 1460-tól, Gutenberg 42 soros Bibliájának megjelenésétől a múlt század elejéig tartó időszakban jelentek meg.
Másrészt ide soroltuk azokat a klasszikus értelemben bibliofilnak számító könyveket melyek valami más okból számítanak különlegesnek. Így az antik könyvek kategóriájába soroltuk a szépirodalmi első kiadásokat, a szerzők, illusztrátorok, fordítók és a könyv létrejöttében közreműködő egyéb alkotók által kézjegyükkel ellátott, aláírt könyveket, vagy az általuk névre szólóan ajánlott, dedikált könyveket.

Ugyancsak az antik könyv kategóriában kaptak helyet azok a kiadványok melyek limitált kiadásban, vagy kiadás változatban jelentek meg úgynevezett sorszámozott könyvek, de itt találod azokat is, melyeket művészi kötésük tesz különlegessé.

Az antik könyv kategóriában bukkanhatsz olyan könyvre melyek máskor csak árveréseken hozzáférhetők, igazi ritkaságok, így a témában való böngészés igazi kincskeresés, melyhez jó szórakozást és sok szerencsét kívánunk!

Legnépszerűbb könyvek antik könyv témakörben

Keresés antik könyv kategóriában:

1–32 termék, összesen 1652 db

Ha te is a könyvek szerelmese vagy, kövess minket Facebook oldalunkon!