Könyvek > Ezotéria

Ezotéria témájú könyvek

Az ezotéria – szokás ezoterika névvel is jelölni - a titkos tudás gyűjtőfogalma, a szó eredeti jelentése a „belső kör” is arra utal, hogy az arra alkalmas kiválasztottak, beavatottak tudása. Hagyományai messze nyúlnak a múltba, a materialista világképű tudományosság rohamos fejlődése ellenére napjainkban reneszánszát éli.

Az ezotéria alapelvei sokszor kerülnek konfliktusba a hivatalos tudomány alaptételeivel, időnként azonban átjárhatóság mutatkozik. Bizonyos ágai hivatalos tudomány körébe helyezésének igényét mi sem szemlélteti jobban, mint hogy az 1980-as években Robert A. McDermott, vallás és filozófia professzor nevéhez fűződően felsőoktatási intézmény jött létre az Egyesült Államokban Hermetikus Akadémia néven, majd azt követően több európai egyetem tanszék formájában helyszínt biztosított kutatásának, mint az Exeten, az Amszterdami Egyetem, vagy a Sorbonne. 

Az ezotéria tág értelmű megnevezése sokféle irányt foglal magába, szellemi és gyakorlati rendszereket egyaránt, így ebbe a kategóriába soroljuk az okkultizmus, spiritizmus tanait, bizonyos keleti filozófiákat éppen úgy, mint a mágiát, vagy a meditáció, jóga gyakorlati rendszereit.

A témát alkategóriákba soroltuk, hogy könnyebben megtaláld a számodra érdekeset.

Legnépszerűbb könyvek ezotéria témakörben

Keresés ezotéria kategóriában:

1–32 termék, összesen 308 db

Ha te is a könyvek szerelmese vagy, kövess minket Facebook oldalunkon!