Könyvek > Ezotéria >Parapszichológia

Parapszichológia témájú könyvek

Parapszichológia könyvek - Ráday Antikvárium

A téma legismertebb területei a telepátia, a clairvoyance, a jövőbelátás, a telekinézis, a biolokáció, a testen kívüli és a halálközeli élmények, a levitáció. A parapszichológia által vizsgált jelenségek közé tartoznak a látomások, jóslások, próféciák és a parajelenségek köre is, többek között a spiritizmus, kísértetjárás, poltergeist jelenségek.

A parapszichológia kifejezést a 19. század legvége óta az ezotéria azon jelenségeire használják, melyeket korábban okkultizmus jelenségeinek körére alkalmaztak. A parapszichológia elnevezés helyett máshol találkozhatunk a pszichotronika megnevezéssel is, tágabb értelmezéseiben hívják metafizikának. Kutatásának a 20. századi tudományok rohamos fejlődése lendületet adott, a parapszichológia jelenségeinek bizonyos köreit a pszichológia és a patológia határterületekén értelmezve is vizsgálni kezdték.
A parapszichológia egyes képviselői e rejtélyes jelenségekhez nem természetfelettiként közelítenek, tézisük szerint a megfejtés kulcsát az emberi megismerés és felfogóképességekben kell keresni.

Legnépszerűbb könyvek parapszichológia témakörben

Keresés parapszichológia kategóriában:

Ha te is a könyvek szerelmese vagy, kövess minket Facebook oldalunkon!