Könyvek > Gasztronómia > Általános szakácskönyvek

Általános szakácskönyvek

Általános szakácskönyvek - Ráday Antikvárium

Az általános szakácskönyvek kategóriába azokat a könyveket rendeztük, melyekben a sütés-főzés elemeit átfogóan mutatják be szerzőik, nem csak egyes elemeit, mint a vegetáriánus ételkészítést, vagy nemzeti jellegű konyhákat, mint az olasz, esetleg a cukrászat receptjeit. Az általános szakácskönyvek a főzés minden elemét tartalmazzák, összefoglaló művek. Alapvető műveleteket ismertetnek, melyek az adott recept elkészítésén túl más ételeknél is segítségedre lehetnek, mint a sűrítési eljárások, a rántás, a habarás, gyúrt tészták készítése, levesbetétnek vagy köretnek. Taglalják az anyaghányadok, ízesítési módok törvényszerűségeit, csak néhányat említve a sok közül. Ilyen általános szakácskönyv példának okáért Horváth Ilona méltán népszerű, alapműve, mely bemutatja az ételkészítés folyamatát, az alapanyagok előkészítésétől, a konyhatechnológiai eljárásokat és a köretek, főételek és desszertek receptjeiből közöl egy csokorra valót. A szerzőnő nincs egyedül az általános szakácskönyv szerzők hosszú sorában, jobbnál-jobb könyvek születnek napjainkban is csupa hasznos tudnivalóval, melyek segítségedre lehetnek a konyhában.

Legnépszerűbb könyvek általános szakácskönyvek témakörben

Keresés általános szakácskönyv kategóriában:

1–32 termék, összesen 303 db

Ha te is a könyvek szerelmese vagy, kövess minket Facebook oldalunkon!