Könyvek > Gasztronómia > Befőzés, tartósítás

Befőzés, tartósítás témájú könyvek

Befőzés, tartósítás - Ráday Antikvárium

A befőzés, tartósítás témakörébe azokat a könyveket csoportosítjuk, melyek a friss, szezonális alapanyagok, a zöldségek, gyümölcsök későbbi fogyasztásra alkalmassá tételének fortélyait taglalják. A befőzés remek módja a tartósításnak, a szakácsművészet fontos ága. Ha van egy kiskerted, akár egy bőtermő gyümölcsfád máris azzal szembesülsz, hogy a beérés időszakában nem tudod elfogyasztani a termést. Ilyenkor, ha nem szívesen engeded át az enyészetnek számtalan jól bevált módszer áll rendelkezésedre, hogy élvezeti- és tápértékük megőrzése mellett befőttként, lekvárként, dzsemként rakd el télire.

A befőzés technikáin túl sokféle módját dolgozta ki az ember a későbbi fogyasztásra szánt alapanyagok, esetenként készételek megőrzésének, ezek összefoglaló neve a tartósítás.Ezek közül vannak hagyományos, már a régmúltban is használt módozatok, mint  a vermelés, az aszalás, a savanyítás, a fermentálás, vagy akár a húsok esetében a füstölés is. A modern korunk technológiai vívmányait is hoztak új lehetőséget, ilyen a fagyasztás.

A tartósítás témakörébe soroltuk az élelmiszeripar konzervipari és gyorsfagyasztással foglalkozó szakkönyveit is.

Legnépszerűbb könyvek befőzés, tartósítás témakörben

Keresés befőzés, tartósítás kategóriában:

Ha te is a könyvek szerelmese vagy, kövess minket Facebook oldalunkon!