Könyvek > Gasztronómia > Befőzés, tartósítás
Befőzés, tartósítás témájú könyvek
A befőzés, tartósítás témakörébe azokat a könyveket csoportosítjuk, melyek a friss, szezonális alapanyagok, a zöldségek, gyümölcsök későbbi fogyasztásra alkalmassá tételének fortélyait taglalják. A befőzés remek módja a tartósításnak, a szakácsművészet fontos ága. Ha van egy kiskerted, akár egy bőtermő gyümölcsfád máris azzal szembesülsz, hogy a beérés időszakában nem tudod elfogyasztani a termést. Ilyenkor, ha nem szívesen engeded át az enyészetnek számtalan jól bevált módszer áll rendelkezésedre, hogy élvezeti- és tápértékük megőrzése mellett befőttként, lekvárként, dzsemként rakd el télire.
A befőzés technikáin túl sokféle módját dolgozta ki az ember a későbbi fogyasztásra szánt alapanyagok, esetenként készételek megőrzésének, ezek összefoglaló neve a tartósítás.Ezek közül vannak hagyományos, már a régmúltban is használt módozatok, mint a vermelés, az aszalás, a savanyítás, a fermentálás, vagy akár a húsok esetében a füstölés is. A modern korunk technológiai vívmányait is hoztak új lehetőséget, ilyen a fagyasztás.
A tartósítás témakörébe soroltuk az élelmiszeripar konzervipari és gyorsfagyasztással foglalkozó szakkönyveit is.
Legnépszerűbb könyvek befőzés, tartósítás témakörben
Mind a(z) 15 találat megjelenítve
-
Pelle Józsefné: Nyári ízek télire
Ár: 750 Ft Kosárba teszem -
Lénárt Vera, Pákozdi Judit: Befőzés télen-nyáron
Ár: 1300 Ft Kosárba teszem -
Tóth M. Ildikó: Aszalás, kandírozás
Ár: 1500 Ft Kosárba teszem -
Bokor Katalin: Befőzés cukor nélkül?
Ár: 800 Ft Kosárba teszem -
Bokor Katalin: Befőzés cukor nélkül? – Receptek (dedikált)
Ár: 3000 Ft Kosárba teszem -
Surányi Dezső: Aszaló napsugár – Gyümölcsfajok aszalása és zöldségfélék szárítása
Ár: 950 Ft Kosárba teszem -
Beke György: Házi fagyasztás és a mirelite
Ár: 800 Ft Kosárba teszem -
Pelle Józsefné: Nyári ízek télire – A tartósításról kezdőknek és haladóknak
Ár: 750 Ft Kosárba teszem -
Dr. Porpáczy Aladárné: Különlegesen eltett gyümölcsök
Ár: 600 Ft Kosárba teszem -
Hargitai György: A befőzés legjobb receptjei / Befőzés – savanyítás
Ár: 1000 Ft Kosárba teszem -
Dr. Erdélyi Lajosné: Rakjuk el télire
Ár: 900 Ft Kosárba teszem -
Ehrhard Donath: Házi gyümölcs- és zöldségfeldolgozás
Ár: 1000 Ft Kosárba teszem -
Pár Gyula, Oriskó Ferenc: Saláták, savanyúságok
Ár: 1800 Ft Kosárba teszem -
Pákozdi Judit, Hargitai György: Befőzés
Ár: 1500 Ft Kosárba teszem -
Pákozdi Judit: Befőzés
Ár: 1500 Ft Kosárba teszem
Ha te is a könyvek szerelmese vagy, kövess minket Facebook oldalunkon!