Könyvek > Gasztronómia > Borászat, italok

Borászat, italok témájú könyvek

Borászat, italok - Könyvek - Ráday Antikvárium

Borászat, nagyüzem nélkül is készíthetsz, bort, pálinkát, konyhádban megjelenhetnek a legkülönbözőbb alkoholmentes italok. Alkoholos italok, a kávé, tea, zöldség- és gyümölcslevelek, különböző tejes italok, erjesztett levek, koktélok széles palettáját készítheted el magad is. Az italok készítése és helyes kiválasztásuk ételeidhez a gasztronómia fontos alappillére, gyakorlatát Te is művészi szintre emelheted, fogyasztásukkal élménnyé varázsolhatod étkezéseid. Ehhez az italok kategóriájában találsz szakirodalmat, álfogó műveket, egyes italokat részletesen tárgyaló, azok elkészítésének mesterfogásaiba bevezető könyveket.

Az italok világában kiemelten fontos szerepet játszik a bor, jó borászat által különböző gyümölcsökből, de főleg szőlőből készített borok zamata megfelelő ételtársítással tökéletessé teheti az elfogyasztott vacsora élményét. Étkezésen kívüli fogyasztása is bearanyozhatja életed eseményeit, mértékkel fogyasztva, egyedül vagy társas együttlétek alkalmával. A borászat, a bor elkészítésnek művészete alapos ismereteket igényel, nagyüzemi méretekben képzett szakemberek végzik komoly felszerelésekkel. 

Ennek ellenére elkészíthető „kicsiben” is, egy-két generációval ezelőtt még a háztartási kultúránk részeként gyakori volt a háztáji méretű borászat, ahol kiskertben megtermelt szőlőből kis mennyiségben bort állítottak elő. Ha kedvet érzel, hogy kipróbáld, vagy már magad is szakember vagy, de ismereteid tovább szélesítenéd, a borászat témakörben találsz hozzá könyveket. A borhoz hasonlóan házilag elkészíthetők az égetett szeszes italok, hagyományosan a pálinka. Az ezekről szóló könyveknek is itt, a borászat témakörben adtunk helyet.

Legnépszerűbb könyvek borászat, italok témakörben

Keresés borászat, italok kategóriában:

1–32 termék, összesen 57 db

Ha te is a könyvek szerelmese vagy, kövess minket Facebook oldalunkon!