Könyvek > Gasztronómia > Diétás könyvek

Diétás könyvek

Diétás könyvek - Ráday Antikvárium

A diétás könyvek a szakácskönyvek speciális fajtája, mely meghatározott betegségek esetén, más esetekben a testsúly csökkentését célzó, fogyókúrára javallott étrendet és azok elkészítési módjait, tartalmazzák. A diétás könyvek bizonyos típusai ételeink vitamin, ásványi anyag, nyomelem és tápanyag tartalmának, elkészítésük során alkalmazott hőkezelési módozatoknak külön figyelmet szentelnek. 

A különböző betegségek máj, vese, gyomor problémák sajátos étrendet igényelnek, vannak esetek, mint a cukorbetegség, amikor elengedhetetlenek. A táplálkozás lehet gyógymód is, az orvosok által előirányzott étrend diétás könyveinek összeállítását ezért táplálkozástudományi szakemberek, diatetikusok végzik.

Számos esetben a diétás könyvek a súlycsökkenés érdekében összeállított recepteket, étkezési szokásokra irányuló módszereket tartalmaz, ha testsúly problémával küzdesz, ebben a témakörben érdemes keresgélned. Itt találod a böjt témájában született könyveket is, melyek az évezredek óta, hagyományosan bevált módszert ismertetik.

Legnépszerűbb könyvek diétás könyvek témakörben

Keresés diétás könyvek kategóriában:

Ha te is a könyvek szerelmese vagy, kövess minket Facebook oldalunkon!