Könyvek > Gasztronómia > Halételek, vadételek
Halételek, vadételek

A halételek, elkészítésük sokszínűsége, fogyasztásuk gyakorisága a tengerparti országok népeinek körében inkább jellemző, de nem elhanyagolható a szerepe más országokban, így hazánkban sem. A folyami, édesvízi halak, rákokból készülő ételek a magyar konyha gyöngyszemei is. Bár hazánkban a halételek fogyasztásának aránya az utóbbi évtizedekben csökkenő tendenciájú és inkább szezonális, mégis kimondható, hogy gasztronómiai kultúránk hagyományosan fontos része, mely elkészítésének módjai tájjelegű eltérésekben is változatos gazdagságot mutat. A halászlétől, a harcsapaprikáson át a különböző sütési eljárásokkal készülő halételekig a magyar konyha részei, de elterjedtek még a francia konyha remekei, sőt a világ többi táján megjelenő halételek is.
A nemzetközi konyha a tenger élővilágából, tengeri halakból, polipból, rákból készülő ételeinek alapanyagai nálunk is is elérhetők, a témakör szakácskönyvei ezek elkészítésének fortélyait mutatják be.
Mára különlegesnek számítanak a vadételek, legtöbbünknek nem szerepel a hétköznapi menüsorában, inkább különleges, ünnepi alkalmakon kerülnek az asztalra. A vadételek sütésének, főzésének, elkészítésük sajátosságainak ismerete elengedhetetlen, ezekhez nyújtanak segítséget a témakör könyvei. A halételek, vadételek kategóriájába tartozó könyveknek már a böngészése is kikapcsolódást jelenthet, a segítségükkel elkészíthető ételek pedig étkezésünk üde színfoltjai lehetnek.
Legnépszerűbb könyvek halételek, vadételek témakörben
Mind a(z) 11 találat megjelenítve
-
Lajos Mari, Hemző Károly: 99 húsétel 33 színes ételfotóval
Ár: 600 Ft Kosárba teszem -
Lajos Mari, Hemző Károly: 99 vad- és halétel 33 színes ételfotóval
Ár: 470 Ft Kosárba teszem -
Baján László, Csetnegi Mihály, Nagy György: Halételek könnyen, gyorsan
Ár: 600 Ft Kosárba teszem -
Tolnai Kálmán: Halat s vadat…
Ár: 800 Ft Kosárba teszem -
Tolnai Kálmán: Vad- és halételek, erdei gyümölcsök
Ár: 700 Ft Kosárba teszem -
Csányi József: Halakból és egyéb hideg vérű állatokból készült ételek
Ár: 700 Ft Kosárba teszem -
Tolnai Kálmán: Vadászoknak, horgászoknak
Ár: 800 Ft Kosárba teszem -
Arnim Basche, Renate Kissel: Vadak és vadszárnyasok
Ár: 1800 Ft Kosárba teszem -
Tusor András: Ínycsiklandó vadételek
Ár: 500 Ft Kosárba teszem -
Dr. Oetker: Halak
Ár: 400 Ft Kosárba teszem -
Duzs Mária (szerk.): Változatos halételek
Ár: 300 Ft Kosárba teszem
Ha te is a könyvek szerelmese vagy, kövess minket Facebook oldalunkon!