Könyvek > Gasztronómia > Halételek, vadételek

Halételek, vadételek

Halételek, vadételek - Ráday Antikvárium

A halételek, elkészítésük sokszínűsége, fogyasztásuk gyakorisága a tengerparti országok népeinek körében inkább jellemző, de nem elhanyagolható a szerepe más országokban, így hazánkban sem. A folyami, édesvízi halak, rákokból készülő ételek a magyar konyha gyöngyszemei is. Bár hazánkban a halételek fogyasztásának aránya az utóbbi évtizedekben csökkenő tendenciájú és inkább szezonális, mégis kimondható, hogy gasztronómiai kultúránk hagyományosan fontos része, mely elkészítésének módjai tájjelegű eltérésekben is változatos gazdagságot mutat. A halászlétől, a harcsapaprikáson át a különböző sütési eljárásokkal készülő halételekig a magyar konyha részei, de elterjedtek még a francia konyha remekei, sőt a világ többi táján megjelenő halételek is.

A nemzetközi konyha a tenger élővilágából, tengeri halakból, polipból, rákból készülő ételeinek alapanyagai nálunk is is elérhetők, a témakör szakácskönyvei ezek elkészítésének fortélyait mutatják be.

Mára különlegesnek számítanak a vadételek, legtöbbünknek nem szerepel a hétköznapi menüsorában, inkább különleges, ünnepi alkalmakon kerülnek az asztalra. A vadételek sütésének, főzésének, elkészítésük sajátosságainak ismerete elengedhetetlen, ezekhez nyújtanak segítséget a témakör könyvei. A halételek, vadételek kategóriájába tartozó könyveknek már a böngészése is kikapcsolódást jelenthet, a segítségükkel elkészíthető ételek pedig étkezésünk üde színfoltjai lehetnek.

Legnépszerűbb könyvek halételek, vadételek témakörben

Keresés halételek, vadételek kategóriában:

Ha te is a könyvek szerelmese vagy, kövess minket Facebook oldalunkon!