Könyvek > Gasztronómia > Levesek, előételek
Levesek, előételek témájú könyvek

Bár a levesek, előételek a főétkezésed fontos részei, míg a levesek gyakran előfordulnak a hétköznapjaid konyhájában, addig az előételek kevésbé gyakori szereplői annak. A levesek élettanilag jelentősek a megfelelő táp- és rostanyag, a magas folyadékbevitel szempontjából, ugyanakkor változatossá, élvezetsebbé is teszi a táplálkozásod. Levesek a legkülönbözőbb alapanyagokból készülhetnek, zöldségből, gyümölcsből, húsfélékből, halakból egyaránt, bizonyos fajtái fogyaszthatók hidegen és melegen is. Más megközelítésben a kiadós levesek lehetnek egytálételek is, példának okáért egy magas tápanyagértékű babgulyás elfogyasztása után, már nem kívánsz második fogást. A jellemző mégis az hogy a levesek a főételt megelőzve kerülnek az asztalra.
Az előételek szintén a főfogást megelőzően kerülnek fogyasztásra, kulináris megközelítésben az étvágyad fokozását célozva, élettanilag pedig segítik, a bevitt tápanyagok változatosságát. A legkülönbözőbb elkészítési módokkal, széles körű alapanyag felhasználással készülnek, léteznek hideg és meleg előételek. Az előételek a gondosan összeállított menüsorodban, felvezető szerepet kaphatnak, de kizárólagosan is jelen lehetnek a társas együttlétek, partik, fogadások gasztronómiai elemeként, svédasztal formájában. Elkészítésük sokrétű ismeretet igényel, a kategóriában található könyvek ehhez nyújtanak segítséget.
Legnépszerűbb könyvek levesek, előételek témakörben
Mind a(z) 6 találat megjelenítve
-
Lajos Mari, Hemző Károly: 99 előétel 33 színes fotóval
Ár: 500 Ft Kosárba teszem -
Lajos Mari, Hemző Károly: 99 előétel 33 színes fotóval
Ár: 890 Ft Kosárba teszem -
Lajos Mari, Hemző Károly: 99 leves 33 színes ételfotóval
Ár: 1200 Ft Kosárba teszem -
Anette Wolter: Príma levesek
Ár: 750 Ft Kosárba teszem -
A legfinomabb levesek
Ár: 600 Ft Kosárba teszem -
Ginette Dechaux: Hideg és meleg előételek
Ár: 500 Ft Kosárba teszem
Ha te is a könyvek szerelmese vagy, kövess minket Facebook oldalunkon!