Könyvek > Gasztronómia > Mikrohullámú sütés

Mikrohullámú sütés témájú könyvek

Mikrohullámú sütés - könyvek - Ráday Antikvárium

A mikrohullámú sütés a modern konyhatechnológia új vívmánya, mely az ételeink molekuláris szintű rezgetésével éri el a más esetekben hőkezeléssel kiváltott hatást. Felfedezése egy véletlenhez köthető, feltalálója Percy Spencer 1946-ban egy radaralkatrész feltalálásán dolgozott a keze ügyében, a munkaasztalán tartva csokoládéját, melynek állagváltozására felfigyelve kutatni kezdte a mikrohullám ételekre gyakorolt hatását. Nemsokkal később, mindössze egy évre rá elkészült az első prototípus, de a tömeggyártására még két évtizedet kellett várni. 

A mikrohullámú sütés, hétköznapi nevén mikró használata mára széles körben elterjedt, többnyire az ételek, italok felmelegítésére, vagy melegen tartására, fagyasztott alapanyagok kiolvasztására használjuk. Míg kezdetben a készülékeket csak melegítésre, legfeljebb párolásra lehetett használni, ma már léteznek készülékek melyekkel süthetünk, piríthatunk is. A mikrohullámú sütés készülékeinek fejlődésével párhuzamosan kialakult a mikrohullámú sütés-főzés technológiája is, az ezzel foglalkozó szakirodalmat soroltuk a mikrohullámú sütés kategóriába. 

A mikrohullámú eszköz egészségre gyakorolt hatásának kérdése megosztó, születtek kutatások amelyek megkérdőjelezik, megint mások cáfolják, hatékonysága, gyorsasága azonban elvitathatatlan és ha mindennapjaid része, számos hasznos ötletet meríthetsz ezekből a könyvekből.

Legnépszerűbb könyvek mikrohullámú sütés témakörben

Keresés mikrohullámú sütés kategóriában:

Ha te is a könyvek szerelmese vagy, kövess minket Facebook oldalunkon!