Könyvek > Gasztronómia > Vegetáriánus ételek

Vegetáriánus ételek témájú könyvek

Vegetáriánus ételek - Könyvek - Ráday Antikvárium

A vegetáriánus ételek főleg növényi alapanyagokból készülnek, elkészítésüket több irányú megközelítésben gyakorolva. Közös bennük, hogy a hús fogyasztását mindenképpen mellőzik, bizonyos irányzatokban azonban használnak állati származékú alapanyagokat, mint a tej vagy a tojás. Legyen az vallási szemléletből fakadó, morális meggyőződés által, vagy az egészség helyreállításának és megőrzésének igénye által motivált, közös bennük, hogy elutasítják a hús fogyasztását. 

Az ókorban az ó-egyiptomi papok, a perzsa Zarathustra hívei, a buddhizmus hívei pedig napjainkig vegetáriánusok. A mai nyugati társadalomban a vegetáriánus ételek fogyasztása nem minden esetben vallási meggyőződésből fakadnak, legtöbbször mégis morális megközelítésűek. A reformtáplálkozás mára sokszor inkább az ökológiai károkozás elkerülése, a környezetvédelmi célok, más esetekben az állatvédelmi megfontolások által motivált.

De mit ehetsz, ha úgy döntesz, hogy húst nem? Búcsút kell-e intened a megszokott, régi ízeknek? Egészséges maradhatsz-e, ha elvonod a húst a tápanyag bevitelből? Hogyan készíthetsz növényi alapanyagokból változatosan ételeket? Ezekre a kérdésekre kaphatsz választ a vegetáriánus ételek témakörben található könyvekben.

Legnépszerűbb könyvek vegetáriánus ételek témakörben

Keresés vegetáriánus ételek kategóriában:

Mind a(z) 25 találat megjelenítve

Ha te is a könyvek szerelmese vagy, kövess minket Facebook oldalunkon!