GYAKORI KÉRDÉSEK

1. Hogyan tudok rendelni?

Miután kiválasztottam az Önt érdeklő tételt, a kosárba gombra kattintva bekerül a kosarába. Ha szeretné folytatni a vásárlást, a folytatás gombra kattintva megteheti, egészen addig, amíg ki nem választotta az Önt érdeklő valamennyi tételt. Ekkor a kosár gombra kattintva a vásárlás gombot választja, megadja az adatait, kiválasztja az átvétel módját és a vásárlás gombra kattint. Ha sikeres volt a rendelés, nyomban egy emailt fog kapni róla.

2. Mennyi időt vesz igénybe az értékbecslés?

Ezt nagy mértékben befolyásolja, az adott könyvek összetétele és mennyisége, általánosságban egy óránál több időt ritkán vesz igénybe.

3. Hol történik a könyvfelvásárlás?

A felvásárlás helyileg történhet helyszínre kiszállással, illetve 300 tételnél kisebb mennyiségű könyv esetén boltunkban, nyitvatartási időben folyamatosan, (hétköznapokon 10 és 18 óra között) előre egyeztetés nélkül is. Üzletünk címe: 1134 Budapest, Tüzér u. 1.

4. Csak használt és régi könyv felvásárlás esetén számíthatok Önökre?

A könyveken kívül képeslapok, térképek, metszetek, kisnyomtatványok, fényképek, kéziratok felvásárlását is vállaljuk. Minden ettől eltérő tárgy esetén szakképzett műtárgybecsüs munkatársunk örömmel áll rendelkezésére.

5. Mi a legkisebb mennyiség könyvfelvásárlás során?

Budapesten és környékén 300 kötet. Nagyobb mennyiségű könyv, jelentős hagyaték esetén akár országosan is vállaljuk a tételek helyszíni felmérését és megegyezés esetén annak felvásárlását, elszállítását.

300 kötet alatt budapesti boltunkban, nyitvatartási időben, folyamatosan van lehetősége eladni könyveit. Helyszín: 1134 Budapest, Tüzér u. 1. Nyitvatartás: H-P, 10-18h.

6. Telefonon tudnak előzetes árbecslést adni a könyveimre?

Bármennyire szeretnénk mi is, sajnos nem lehetséges. A könyvek beazonosítása az eltérő kiadások, kötésváltozatok miatt nem egyértelmű. Ezentúl az értékbecsléskor fontos szerepe van a könyvek fizikai jellemzőinek, állapotának, melyeket csak szemrevételezés során tudunk megállapítani. Végül, de nem utolsó sorban az adott példányokban lehetnek olyan bejegyzések, nyomok melyek jelentősen befolyásolják egy könyv értékét, növelhetik vagy csökkenthetik is akár. Jellemző értéknövelő tényező egy szerzői dedikáció, ugyanakkor gyakran előforduló értékcsökkentő tényező a firkálás, aláhúzgálás egy könyvben.

7. Külön kell válogatnom a könyveket, mielőtt Önök a helyszínre érkeznek?

Nem szükséges tennie semmit érkezésünk előtt, hagyja nyugodtan a könyvespolcon vagy dobozokban, ahogyan éppen tárolja a könyveket. Kollégánk számára nem szükséges előzetesen rendszerezni, sorba rendezni a könyveket.

8. Minden tételt elvisznek a könyvfelvásárlás során?

Az eladhatónak minősülő könyveket vásároljuk, adott esetben azonban nincs akadálya hogy egészben tegyünk árajánlatot eladásra szánt könyveire és az összes könyvet elszállítsuk.

9. Mennyibe kerül a könyvek elszállítása?

A könyvek elszállítása ingyenes, árajánlatunk fellett, szolgáltatásunk részeként vállalunk minden, az adásvételre rakódó költséget. Semmilyen költség nem hárul Önre a felvásárlás során.

10. Mi történik a különleges, ritkaságnak számító tételekkel?

Hivatásunk hogy a könyvek méltó módon, értéküknek megfelelően találjanak új gazdára. Ennek szellemében a kiemelt értékű, ritkaságnak számító tételek árverésre bocsátását biztosítjuk, a részletekről Árverés oldalunkon olvashat.

11. Hagyatékot is felvásárolnak?

Igen, a könyveken túl bárminemű, sőt teljes hagyatékot is vásárolunk, részletes információkat a Hagyaték felvásárlás oldalunkon talál.

12. Hol érhetem el Önöket?

Emailben a konyv@radayantikvarium.hu emailcímen vagy telefonon a +36 30 525 3077-es telefonszámon. Amennyiben telefonon nem sikerül elérnie minket, minden esetben visszahívjuk!

13. Elérhetem Önöket a Facebookon is?

Igen, természetesen a https://www.facebook.com/RadayAntikvarium címen elérhetőek vagyunk.

14. Mikor hívhatom Önöket?

Munkanapokon 10 és 18 óra között. A hétvégét munkatársaink pihenéssel töltik, erre biztatjuk Önt is.

15. COVID járvány alatt is zavartalan a könyvfelvásárlás?

Igen. Munkatársaink természetesen az elvárható legnagyobb figyelemmel járnak el az óvintézkedések tekintetében. Számunkra mind a maszk viselése, mind a kézfertőtlenítés alapvető biztonsági szabálynak számít, melynek betartása mind az Ön, mind munkatársunk elemi érdeke.