Könyvek > Hobbi, szabadidő > Fotózás, filmezés

Fotózás, filmezés témájú könyvek

Fotózás, filmezés könyvek - Ráday Antikvárium

A fotózás nagy múltra tekint vissza, legkorábbi előzménye a camera obscura amely már a 17. század óta ismert. A fényképezés feltalálását széles körű társadalmi igény hívta életre és használata éppoly széleskörűen el is terjedt. Az első fényképezőgépnek nevezhető szerkezet Joseph Nicéphore Niépce és Louis Daguerre nevéhez fűződik, megszületését 1839 januárjában jelentették be a Francia Akadémián, működését ugyanez év augusztus 19-én mutatták be részletesen, ez utóbbi dátumot tekinthetjük a fotózás születésnapjának. A francia állam megvásárolta a találmányt és használatát a világnak ajándékozta. A dagerrotípiától a digitális fényképezésig vezető úton számos érdekes találmány született, szabványok hosszú sora kíséri a fejlődést, mára az okostelefonok világában mindenki számára elérhető és használt is a fotózás eljárása. Szakirodalma jelentős, könyvek sokasága foglalkozik a technikával, az eszközökkel és művészi használatával.

A filmezés a fotózáshoz képest szűkebb körben elterjedt mozgókép alkotási eljárás, ahol a rögzített képek olyan gyorsan követik egymást, hogy azt az illúziót keltik, mintha mozogna. 

Szabadalma a Lumiére fivérek nevéhez fűződik 1895 elején. A filmezés eleinte a gyorsan kialakuló filmipar által vált ismertté, lakossági felhasználása a 20. század második felétől vált lehetővé és vált napjainkra mindennapos gyakorlattá. A filmezés témakörébe tartozó könyveket ebbe a kategóriába rendeztük.

Legnépszerűbb könyvek fotózás, filmezés témakörben

Keresés fotózás, filmezés kategóriában:

1–32 termék, összesen 57 db

Ha te is a könyvek szerelmese vagy, kövess minket Facebook oldalunkon!