Dr. Bauer A. Bernhard: A nő

Ár: 1900 Ft

Megvásárolható

Kategória:

Majdnem minden munkát, mely eddig a nőről megjelent, joggal illethetünk az egyoldalúság és a szépítés vádjával. Ennek oka pedig az volt, hogy a szerzőink nem voltak tisztában az élet legtermészetesebb folyamataival, hamisan magyarázták a nő cselekedeteit, a nevelés kérdéseiben helyet engedtek a prüdériának és álszeméremnek, továbbá hogy figyelembe vették az állami és világi rend korlátozásait.
Jelen munka kíméletlenül lerántja a fátyolt, mellyel a nőt körülvették! Népszerű, közérthető formában követi a nőt a bölcsőtől a sírig, nem hagy érintetlenül egyetlen fejezetet, egyetlen történést sem, mely hozzájárulhat a nő életfolyamatainak megvilágításához, akár lelki, akár testi természetűek ezek, akár a nemi élettel vagy erotikával foglalkoznak.
Hogy ezt a felfogásomat teljesen kifejezésre juttassam, szükségesnek láttam a nő életéről a legtávolabbi világrészekből eredő adatokat is értékesíteni, de még sokkal szükségesebbnek véltem, hogy a legsikamlósabb dolgok érintésénél is kerüljek minden trágárságot!
Viszont határozottan visszautasítottam mindent, amit népszerű orvostudomány gyüjtőnéven szeretnek összefoglalni.

Készleten

Kiadó

Kötés típusa

Szerző

Fordító

Dr. Fülöp Zsigmond

Kiadás éve

1926

Oldalszám

517