Stephen Hawking, Leonard Mlodinow: Az idő még rövidebb története

Ár: 2800 Ft

Megvásárolható

Kategória:

Stephen Hawking Az idő rövid története című könyve, 1988-as első megjelenése óta új korszakot nyitott a tudományos ismeretterjesztő írások történetében: igazi nemzetközi bestsellerré vált, negyven nyelvre fordították le, és több mint tízmillió példányban kelt el.
Bár Az idő rövidebb története a szó szoros értelmében valamivel rövidebb az előzőnél, mégis mindazokat a fontos kérdéseket érinti, amelyek a korábbi könyvben szerepeltek. Csak a tisztán technikai részletek maradtak ki, például a kaotikus határfeltételek matematikai leírása. Ezzel szemben önálló fejezetek tárgyalnak néhány olyan, széles körű érdeklődésre számot tartó témát, amelyek a korábbi könyv különböző fejezeteiben szétszórtan fordultak elő, és ezért nehéz volt követni őket. Ilyen témák a relativitáselmélet, a görbült tér és a kvantumelmélet.
A tartalom átszervezése lehetővé tette a szerzők számára, hogy néhány különösen érdekes területtel és új eredménnyel részletesen is foglalkozzanak, így például a húrelmélet legújabb fejleményeivel vagy az összes kölcsönhatást leíró nagy egyesített elmélet keresésének eredményeivel. A könyv korábbi kiadásaihoz hasonlóan – vagy még inkább – Az idő még rövidebb története közérthető stílusban kalauzolja el a nem szakavatott olvasót a tér és az idő legrejtettebb titkainak világába.
Harminchét színes illusztráció egészíti ki a szöveget, és teszi Az idő még rövidebb történetét saját jogán is a természettudományos ismeretterjesztő irodalom gyöngyszemévé.
Stephen Hawking világszerte ismert sikerkönyve, Az idő rövid története, mérföldkő volt a tudományos ismeretterjesztés történetében. Ennek csak egyik oka a szerző lebilincselő stílusa, a másik viszont az általa tárgyalt lenyűgöző témák: a tér és az idő természete, Isten szerepe a teremtésben, a Világegyetem története és jövője. Kétségtelen tény viszont, hogy a könyv megjelenése óta sok olvasó jelezte Hawking professzornak, hogy milyen nehézséget okozott a könyvben szereplő legfontosabb fogalmak megértése.
Ezért született meg Az idő még rövidebb története. A szerző szerette volna korábbi könyv mondanivalóját még érthetőbbé tenni olvasói számára – és egyúttal kiegészítette azt a legújabb tudományos megfigyelések és felfedezések ismertetésével.

Stephen Hawking
1942-ben, napra pontosan 300 évvel Galilei halála után született. Jelenleg a matematika Lucas-professzora a Cambridge-i Egyetemen, mint egykor Isaac Newton. Széles körben őt tartják a legragyogóbb elméleti fizikusnak Einstein óta. Számos tudományos cikk, könyv és esszégyűjtemény szerzője, magyar nyelven is számos könyve jelent meg.

Leonard Mlodinow
Fizikus, korábban a Kaliforniai Műszaki Egyetemen (Caltech) tanított, és bedolgozott a Star Trek: The Next Generation című filmsorozatba.
Magyarul is megjelent ismeretterjesztő könyvei az Eukleidész ablaka és a Feymman szivárványa.

Készleten

Kiadó

Kötés típusa

Szerző