Dr. Pikler Emmy: Mit tud már a baba?

Ár: 4500 Ft

Megvásárolható

Kategória:

Jól tudom, hogy a mostani nyugtalan világban látszólag nem időszerű egy könyv, amely csupán arról szól, hogyan neveljük a lehető legjobban az egészséges csecsemőket.
Azt is tudom, hogy tanácsaim megvalósításának, azaz annak, hogy optimálisan nevelhessük gyermekeinket, – társadalmi és anyagi előfeltételei vannak. Nyugodt, békés, derűs környezet és megfelelő anyagi eszközök kellenek ehhez. És tudom, hogy ezek a feltételek a legtöbb család számára elérhetetlenek.
Mégis úgy érzem, hogy időszerű ez a könyv.
Gyerekek most is születnek, – és bármilyenek is a mai viszonyok, – most kell felnevelni őket. Sőt épen a mai nyugtalan világban fontos, hogy jól irányítsuk nevelésüket, mert talán sohasem volt annyira szükség épkézláb, életrevaló, önálló gyerekekre és emberekre, mint a mai időkben.
Változtatni a külső feltételeken nem tudok, – de ha mástól nem is kíméljük meg a csecsemőket, csak a fölösleges nyugtalanítástól és zaklatástól, – s ha mindenki, aki ezt az írást elolvassa, csak annyit valósít meg gyereke érdekében az itt elmondottakból, amennyit anyagi lehetőségei megengednek, – akkor e kis könyv időszerű s elérte célját.

Készleten

Kiadó

Kötés típusa

Szerző

Oldalszám

205