Hans Wagner: Teljes körű egészség Schüssler-sókkal

Előjegyezhető

A test öngyógyító erőinek aktiválása a tizenkét sóból álló rendszerrel
Az állítás, miszerint a só egészséges, az első pillanatban talán megdöbbentően hangzik. Folyton azt halljuk, hogy a só ártalmas az egészségre, tehát veszélyes. A tengervízben, amely minden élet alapja, az ásványi sók oldott állapotban találhatók. Az igazság az , hogy só nélkül nem lenne élet.
Mik azok a Schüssler-sók?
Jacob Moleschott holland kutató fedezte fel, hogy az ember csak akkor marad egészséges, ha mindig megfelelő mennyiségben állnak a sejtek rendelkezésére az élethez nélkülözhetetlen ásványi anyagok. Egy oldenburgi orvos, dr. Wilhelm Heinrich Schüssler (1821-1898) erre a felismerésre építve fejlesztette ki nagyszerű terápiáját. Rengeteg vél vizsgálatot végzett, valamint elemezte az elhunytak hamvait, és mindig ugyanazt a 12 ásványi anyagot találta. Ebből arra következtetett, hogy ezek nélkülözhetetlenek (esszenciálisak) az emberi szervezet számára, és hiányuk betegséget okoz. A nyelvtanárból lett orvos rajongott Hahnemann homeopátiás módszeréért, ezért a potenciálást – hígítást – alkalmazva készített a 12 sóból a szervezet, a sejtek számára hasznosítható anyagot, amelyek mindegyike előfordul a szervezetben természetes körülmények között is „Mirijiden sót annyira kell hígítani, hogy az egészséges sejtek működését ne zavarja, viszont pótolni tudja az esetleges hiányokat.
A sók átfogó jellemzésén kívül pontosan megtudjuk:
•mi a legfontosabb hatásuk
•hogyan kell őket használni (melyik tünetre milyen sót alkalmazzunk, milyen adagolásban):
•mi a különbség a homeopátia és a Schüssler-sók hatása között •miért nem elegendő a táplálékkal felvett ásványi anyag
•az emberi szervezetben hol fordulnak elő ezek az anyagok
•milyen tünetekben nyilvánulhat meg a hiányuk
•hogyan használhatjuk öngyógyításra a sókat, és milyen adagolásban
•kiknek ajánlott
•mit tegyünk akut vagy krónikus esetekben
•milyen más természetes módszerekkel kombinálhatjuk a Schüssler-sókat. Az ásványi anyagok életfontosságú természetes anyagok, amelyeknek nincs mellékhatásuk. Schüsslernek sikerült az ásványi sókat úgy elkészítenie, hogy azok a testsejtek számára felvevőképesek legyenek. Gyógymódja sikeres és meghonosodott az úgynevezett népi gyógyászatban is. Manapság a Schüssler-sók Magyarországon is kaphatók, és számos terápiának állandó részét képezik. Aki használja őket, teljesen egészségesnek érzi magát, mert a test öngyógyító erőit aktiválják, s ezzel optimális módon erőssé és ellenállóvá teszik a szervezetet. Próbálja ki őket ön is!

Készleten

Kiadó

Kötés típusa

Szerző

Fordító

Szabó Krisztina

Sorozat

Természetgyógyászat

Kiadás éve

2007

Oldalszám

122