Bilz F. E.: Az új természetes gyógymód I-II.

Előjegyezhető

Az új Természetes Gyógymód a természetszerű gyógyeljárás és egészségápolás tan-és kézikönyve a XIX. század fordulóján megjelent kiadvány a napjainkban is működő természetgyógyászat alapja. Kevés olyan könyv születik, amely arra vállalkozik, hogy a megelőző korok tudományait, ismereteit összegyűjtse, és a lehető legteljesebb formában tárja az olvasók elé. Ez a könyv egyedülálló ebből a szempontból, hiszen azóta sem született hozzá hasonló kiadvány sem magyar, sem idegen nyelven. így a tudomány jeles képviselői ezt a könyvet méltán tartják a természetgyógyászat alapkönyvének, „bibliájának.
A természetes gyógyításmód napjainkban újra előtérbe került. Egyre gyakrabban találkozunk az élet számos területén a hagyományos egészségmegőrzés, illetve a természetes gyógyítás fogalmával, formáival, amely a hagyományos medicina vívmányait felhasználva egyre nagyobb teret hódít magának a szakemberek és a laikusok körében egyaránt. Az otthoni házipatikák üvegcséi, fiolái egyre több gyógynövényt, gyógyteát rejtenek, kiszorítva a színes tabletták sokaságát. Mindennapi rohanó életünkben az egyre rövidebb pihenési idő következtében nagyon sok olyan panasz, betegség alakulhat ki, amely a stresszel teli életre vezethető vissza. Az eredményes kezelés érdekében stabilizálni kell az idegrendszert, oldani kell a felgyülemlett feszültséget. Nap mint nap mérgező anyagok tömege kerül szervezetünkbe nem csak a városi levegővel, de átlagos táplálékainkkal, pl. tartósítószerek, ízesítőanyagok, színezőanyagok, állományjavítók, növényvédő szer… Nem véletlen az a sok allergiás, daganatos és annyi más megbetegedés akár már kisgyermekkorban is!
Nyúljunk vissza bátran az előző századokban már jól bevált módszerekhez! Mai, mindennapi problémáink sokaságára találunk megoldást ennek az exkluzív – reprint kiadványnak az oldalain, amelyet haszonnal forgatnak orvosok, gyógyszerészek, természetgyógyászok, egyszerű érdeklődők és a könyvritkaságok kedvelői.

Készleten

Kiadó

Kötés típusa

Szerző

Kiadás éve

[2002]

Oldalszám

2112