Romváry Vilmos: Fűszerek könyve

Ár: 800 Ft

Megvásárolható

Kategória:

TARTALOM:

Aperitif 5
A fűszerezés öröme 9
Egy kis fűszertörténelem 12
A fűszerekről általában 17
A fűszerek hatóanyagairól 22
A fűszerek vásárlása, tárolása és előkészítése 26
A fűszerek helyes adagolása és elkészítése 30
Étel- italfűszereink részletes ismertetése 34
Angelika 35
Áfonya 36
Ánizs 38
Babérlevél 40
Bazsalikom 42
Boróka 45
Bors 47
Borsikafű 49
Borsmenta 51
Cayeni bors 53
Citrom 54
Citromfű 55
Csillagánizs 56
Édes kömény 57
Fahéj 59
Fehér üröm 60
Fekete üröm 62
Fokhagyma 64
Galanga 64
Gyömbér 67
Izsóp 68
Kakukkfű 70
Kapor 71
Kapri 73
Kardamomi 76
Kálmos 77
Komló 79
Koriander 81
Kömény 82
Kurkuma 84
Lestyán 85
Majoranna 86
Metélőhagyma 88
Mustár 90
Narancshéj 95
Paprika 96
Paradicsom 96
Petrezselyem 99
Római kömény 101
Rozmaring 102
Sáfrány 104
Sáfrányos szeklice 106
Szagosmüge 107
Szegfűbors 108
Szegfűszeg 110
Szerecsendió 111
Szurokfű 116
Tárkony 115
Torma 116
Turbolya 118
Vanília 121
Vasfű 122
Vöröshagyma 124
Zeller 125
Zsálya 127
Fűszerkalauz 129
Mihez – mit? 131
Mit – mihez? 132
Fűszerkeverékek 138
Fűszeres pácok – pácolások 143
Néhány szó a divatos fűszermártásokról 147
Fűszeres növényi ecetek 151
Ízesített konyhaecetek 156
Borecetek 156
Egyéb ecetek 157
A fűszerek mint illatalapanyagok 159
Likőrök, pálinkák 161
Gyümölcsborok, bólék, sörök 164
Hűsítő italok 168
Kávék 170
A gomba is fűszer 171
Legyünk óvatosak a sózással! 172
Diétás fűszerezési tanácsok 177
Irodalomjegyzék 181
Mit hol keressünk? 189

Készleten

Kiadó

Kötés típusa

Szerző

Alcím

Negyedik kiadás

Sorozat

Étel- és italízesítők ismertetése, termesztése és a fűszerezés gyakorlata

Kiadás éve

1977

Oldalszám

324