A szakácsművészet nemzetközileg is elismert mestere, Turós Emil ebben a könyvében az egészséges táplálkozást népszerűsíti, amikor nemcsak mint a húsételek kiegészítőjét, hanem mint önálló fogásokat mutatja meg a főzelékekből, gyümölcsökből készíthető sokféle ételt. Segítséget nyújt a háziasszonyoknak az egyoldalú, túlzott húsfogyasztás csökkentésében, az ebédkészítések gyorsabbá tételében és nem utolsósorban a családi étkezés anyagi terheinek megkönnyítésében. Ez a könyv nélkülözhetetlen minden háztartásban.
TARTALOM:
Bevezető 3
Néhány jó tanács a zöldségfélék, saláták és gyümölcsfélék készítéséhez 4
Zöldségételek 7
Zöldborsó 7
Zöldbab 13
Kelvirág (karfiol) 18
Csirág (Spárga) 29
A csirág tisztítása és főzés 29
Karalábé 36
A karalábé tisztítása 36
Kelkáposzta 44
A kelkáposzta tisztítása és lemosása 44
Kelbimbó 56
A kelbimbó tisztítása, lemosása és főzése 56
Paraj 58
A paraj tisztítása, lemosása és főzése 58
Tök 67
A tök tisztítása, lemosása és főzése 67
Paradicsom 78
A paradicsom tisztítása, lemosása, előkészítése 78
Zeller 89
A zeller tisztítása, lemosása, főzése 89
Sárgarépa és karotta 92
A sárgarépa és karotta tisztítása, lemosása, főzés 92
Vegyeszöldség-ételek 95
Néhány zöldséges leves 104
Zöldpaprika 110
Párolt káposzta változatok 116
Egyéb zöldséges ételek 121
A fűszernövényekről 126
Néhány gombás étel 128
Saláták 138
Gyümölcsételek 184