Magyar Elek: Az Ínyesmester éléskamrája

Előjegyezhető

Az Ínyesmester írói név. Hosszú időn át elrejtette Magyar Elek író-újságíró-szerkesztő személyét, aki évtizedeken keresztül napilapokban és folyóiratokban, évkönyvekben, rádióban népszerűsítette a magyar konyha és a világ szakácsművészetének örömeit és szépségeit.
Magyar és számos idegen nyelven már több százezer példányban megjelentek szakácskönyvei, bennük sok ezer recept, tanács és sajátos, megragadó stílusú, étvágygerjesztő csevegés. Az utóbbiak színezik, fűszerezik a receptgyűjteményt, s közben egyaránt tartalmaznak gyakorlati tanácsokat és konyhatörténeti, technikai érdekességeket.
A házi konzerválásról, befőzésről szóló receptekből és tanácsokból közöl válogatást kötetünk a szükséges és értelemszerű kiegészítésekkel, korszerűsítésekkel. Ínyesmester munkásságának hangulatát, műveinek irodalmi szakácskönyv jellegét maradéktalanul megőriztük, s ugyanekkor igyekeztünk minél több gyakorlati tanáccsal szolgálni a kiskerttulajdonosoknak, a háztájiban gazdálkodóknak és a mai háziasszonyoknak. Szeretnénk a legszélesebb körű igényeket is kielégíteni. Mindenekelőtt azokét, akiknek a háza táján is annyi minden jó megterem, s néha még a bőség, az értékesítés gondjaival is küzdenek. Szeretnénk, ha kamrájuk-pincéjük befogadná a sok jót, s étkezésük változatosabbá, egészségesebbé, gyümölcsben-zöldségben gazdagabbá válna.
Gondoltunk a ritka finomságok kedvelőire is, akik alkalmilag kívánnak elkészíteni maguknak valami különlegességet. Számukra is a receptek bő választékával szolgálunk.
A világhírű magyar konyha legfinomabb ízeit-zamatait szeretnénk eljuttatni minél több terített asztalra – idehaza.

Készleten

Kiadó

Kötés típusa

Szerző