Cey-Bert Róbert Gyula: Hunok és magyarok konyhája

Előjegyezhető

Kategória:

Ez a kultúrhistóriai idealizált receptgyűjtemény valójában ahun-magyar konyha bibliája.
A hunok történetének ismerete nélkül nincs magyar őstörténet-kutatás, nincs magyar ősvalláskutatás és nincs magyar ételtörténet-kutatás sem. Az ősi magyar konyhát csak a hun áldozati ételek filozófiájának megismerésén keresztül közelíthetjük meg. A könyv a legújabb kutatások tükrében részletesen bemutatja az ősi hun-magyar konyha szimbolikai és vallásfilozófiai tényezőit, amelyek meghatározták az áldozati ételek és az étkezési szokások értékrendjét.
Ebből kiindulva a szerző olyan ételeírásokat állított össze, amelyek fölidézik az ősi lovaskultúrájú népek fejedelmi és ünnepi ételeit.

Készleten

Kiadó

Kötés típusa

Szerző

Kiadás éve

2004

Oldalszám

122