• Minden termék
  • Általános
  • Lukács István: 104 híres magyar recept

Lukács István: 104 híres magyar recept

Ár: 550 Ft

Megvásárolható

Kategóriák: ,

Bizonyára mindenki talál kedvére valót az előételek, a levesek, a sültek, a halak, az egytálételek, a köretek, a tészták, az édességek között. Igaz ugyan, hogy vannak olyanok is, amelyek alapanyaga (fogas, pisztráng, libamáj) nem olcsó, ezeket inkább ünnepi alkalmakra – esküvő, születésnap, karácsony, házassági évforduló – készíthetjük el. Az alapfogalmak ismertetésétől eltekintettünk, feltételezve a főzni tudást.
A receptek tíz személyre készültek, így könnyen oszthatók tetszés és igény szerint.
Az ételek tálalását színes fotók segítik.
Szeretnénk, ha a szakácskönyv a konyha könnyen kezelhető tartozéka lenne.

TARTALOM:

Előszó helyett 3
Újházy tyúkhúsleves 5
Palócleves 7
Bográcsgulyás 9
Orjaleves 11
Korhelyleves 13
Lebbencsleves 15
Jókai bableves 17
Magyaros gombaleves 19
Bakonyi betyárleves 21
Libaleves 23
Hideg libamáj zsírjában, makói módra 25
Csirkemáj koktél 27
Csekonits-saláta 29
Libamájpürével töltött magyar sonka 31
Magyaros vegyes ízelítő 33
Hortobágyi húsos palacsinta 35
Libamájrizottó 39
Bihari töltött burgonya 39
Töltött gomba egri mártással 41
Vesevelő 43
Kocsonyázott pisztráng tokaji módra 45
Balatoni töltött hideg fogas 47
Zalai ráksaláta 49
Szegedi halsaláta 51
Balatoni süllő egészben 53
Fogasfilé bakonyi módra 55
Rácponty 57
Dorozsmai molnárponty 59
Angolnapörkölt túrós csuszával 61
Halászlé 63
Petrezselymes rántott csirke uborkasalátával 65
Paprikás csirke 67
Gödöllői töltött csirke 69
Szentesi tarhonyás kacsa 71
Ropogós kacsasült fordított burgonyával 73
Libapecsenye boros szilvával 75
Kiskőrösi töltött pulykamell 77
Libamájszeletek roston, sült almával 79
Vagdalt libamell lencsepürével 81
Bácskai csirkemáj 83
Tournedos Budapest módra 85
Bélszínérmék magyarosan 87
Csáky töltött rostélyos 91
Casino rostélyos 93
Hortobágyi rostélyos 95
Gundel bélszín tokány 97
Pusztapörkölt 99
Hét vezér tokány 101
Csángó rostélyos 103
Füstölt marhanyelv burgonyapürével 105
Mustban párolt hátszínszelet 107
Táblafartő ecetes tormával 109
Borjúpaprikás 111
Pirított borjúmáj magyarosan 113
Pirított borjúérmék Palatinus módra 115
Libamájjal töltött borjújava 117
Borjúbordák Krúdy Gyula módra 119
Pirított borjúérmék 121
Erdélyi fatányéros 123
Sertésflekken cika káposztával 125
Rablóhús nyárson 127
Hargitai sertésborda 129
Kalocsai sertésborda 131
Székelygulyás 133
Bácskai rizseshús paprikasalátával 135
Ropogós malacsült pezsgőskáposztával 137
Brassói aprópecsenye csalamádéval 139
Kolozsvári töltött káposzta 141
Erdélyi rakott káposzta 143
Házi disznótoros reszelt burgonyával és káposztával 145
Töltött paprika 147
Báránypörkölt burgonyával 149
Bárányborda Udvarhelyi módra 151
Nyírségi töltött báránycomb 153
Radványi tűzdelt fácán almapürével 155
Soproni töltött vadkacsa 157
Tokaji vaddisznóborda 159
Vargányás szarvastokány 161
Tűzdelt őzérmék Széchenyi módra 163
Nyárson sült fürjek lencsesalátával 165
Velemi vaddisznópörkölt 167
Vadas nyúlgerinc zsemlegombóccal 169
Szarvasérmék Batthyány módra 171
Tűzdelt szarvasgerinc csipkeízzel 173
Magyaros vegyessaláta 174
Jáki gazda saláta 174
Magyaros gombasaláta 173
Gundelpalacsinta 177
Rakott palacsinta 179
Mágnás palacsinta 181
Vargabéles 183
Stíriai metélt 185
Rétesek 187
Sonkás kocka 189
Pozsonyi kocka 191
Káposztás kocka 193
Túrós csusza 195
Forgácsfánk 197
Szilvalekváros derelye 199
Szilvás gombóc 201
Erdélyi túrós derelye 203
Kecskeméti barackpuding 205
Somlói galuska 207
Dobostorta 209
Rigójancsi 211

Készleten

Kiadó

Kötés típusa

Szerző