A bogyós gyümölcsűek között sem növénytani rokonságot, sem alaktani hasonlóságot nem találunk, közös nevük gyakorlati gyűjtőfogalom, mert a hagyományok és a kialakult termesztési sajátosságok alapján mégis egy csoportba sorolhatók.
Miért jó magas törzsre oltani a köszmétét?, Milyen betegségek károsítják leggyakrabban a málnát?, Mi a különbség a piros és a fekete ribiszke termesztése között?, Hogyan telepítsük a szamócát?
Ezek a kérdések mindig fölmerülnek, ha valaki a bogyósok termesztéséhez fog. És még sok más is, amelyekre bizonyára választ kaphat bárki ebből a 2. javított kiadásból. Megismerkedhet ezeken kívül pl. a négy gyümölcsfaj rövid növénytanával, környezeti feltételeivel, a legújabb termesztési eljárásokkal a telepítéstől egészen a gyümölcs leszedéséig, csomagolásáig.
A szép csomagolás – nagyon fontos szempont, mivel a megtermelt gyümölcsöt el is kell tudni adni. És ez nem könnyű feladat, mert a málna, a szamóca törékeny, puha gyümölcs. Ha megnyomódik, már nem is értékesíthető.
Készleten | |
---|---|
Kiadó | |
Kötés típusa | |
Szerző |
Kiadás éve | 1973 |
---|---|
Oldalszám | 156 |