Gérard Schaller: Olimpiai játékok Athéntól Athénig

Ár: 800 Ft

Megvásárolható

Kategória:

A tolerancia, a szolidaritás, a béke és a népek barátsága jegyében született olimpiai játékok ismét visszatérnek őshazájuk, Görögország földjére.
A különleges alkalomra összeállított könyvünk az újkori olimpiák teljes történetét adja, 1896-tól a 2004-es athéni olimpiával bezáróan, összességében 24 nyári játékot érintően.
Az olimpiai mozgalom alig több mint egy évszázados történelme során túlélt két világháborút, politikai bojkottokat (Los Angeles, Moszkva), a müncheni tragédiát és számos doppingbotrányt. Ám az, hogy a világ legnagyobb és legrangosabb versenyén való részvétel a sportolók valamennyi nemzedékének örök álma volt és maradt is, az olimpiai eszme tiszta erejének bizonyítéka.
A négyévenként megrendezett ötkarikás világeseményről olvasva a kiválóság, a szenvedés és a szenvedélyek, a diadal és az áldozathozatal nagyszerű kalandja idézhető fel. A kötet képei sikerről, csalódásról, beteljesült és soha nem teljesülő álmokról árulkodnak, korabeli tudósításai többek között a magyar érmeseket is dicsőítik, úgy, hogy mi kívülállók és sportrajongók egyformán érzünk okot a büszkeségre.

Készleten

Kiadó

Kötés típusa

Szerző

Fordító

Bárdos Miklós

Kiadás éve

2004

Oldalszám

333