Paksi Konstantin: A Formula 1 világbajnokai 1950-2014

Ár: 6000 Ft

Megvásárolható

Kategória:

Harmadik ​Formula 1-es könyvemben kísérletet teszek arra, hogy e sportág összes világbajnokának (Giuseppe Farinától Lewis Hamiltonig bezárólag) életét, karrierjét és eredményeit a lehető legtöbb aspektusból is bemutathassam.
Apró nüanszokon múlott csak, hogy egy 33. világbajnok is a könyv részét képezze, amivel Graham és Damon Hill után egy újabb apa-fia világbajnok párossal gazdagodhatott volna a Grand Prix-k történelme. Azonban Nico Rosbergnek még várnia kell arra, hogy véglegesen is az apja nyomdokaiba lépjen. Ki tudja, talán az idei, 2015-ös szezonban megadatik neki is a végső titulus?
Sok nagy versenyző nem lehetett részese ennek a könyvnek, noha többet tettek le az asztalra, mint egyes világbajnokok. Nekik nem volt szerencséjük. Többek között meg kell említenem Stirling Mosst, Peter Collinst, Dan Gurney-t, Ronnie Petersont vagy akár Gilles Villeneuve-öt. Ők mindannyian a generációjuk egyik, ha nem a leggyorsabb versenyzői voltak, de valami mindig hiányzott a végső sikerükhöz. Hol a technika babrált ki velük, hol a szerencse pártolt el tőlük, hol pedig a végzet szólt közbe.
A világbajnokokat időrendi sorrendben mutatom be, minden világbajnokhoz tartozik egy életrajz, azonban az eredményeiket több kimutatásban is elemeztem. A könyv végén a főbb adatok alapján összehasonlítom a 32 világbajnokot.

Készleten

Kiadó

Kötés típusa

Szerző