Tészabó Júlia: Húsvét – Magyar hagyományok

Ár: 3000 Ft

Megvásárolható

Kategória:

A húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe, amelyen Krisztusnak az emberiség megváltásáért elszenvedett kereszthalálára és feltámadására emlékeznek. Ez az ünnep egyben az öröm, a tavasz ünnepe is. A hosszú téli hónapok elmúltával mindenki a természet újjáéledését várja.
Kötetünk a húsvét eredetéről, múltjáról és jelenéről egyaránt szól – elsősorban annak magyar vonatkozásairól. Miben más és miben azonos ez a tavaszköszöntő szép ünnep nálunk.
Szöveg és kép vezeti végig az olvasót a húsvét kialakulásának folyamatán. Mutatja meg azokat a hagyományokat, hiedelmeket, a legismertebb magyar képzőművészeti ábrázolásokat, a nagyhét és a húsvét napjainak történéseit és szokásait, egyházi és népi ünnepi rendjét, szimbólumait és népszokásait. Természetesen az ünnepi étkek is „terítékre kerülnek, hiszen ezek az ünnep elengedhetetlen részei.
A gazdag illusztrációs anyagot múzeumok és magángyűjtők legszebb darabjai közül válogattuk, régi és mai képző- és iparművészeti alkotásokat, képeslapokat, hirdetéseket, archív és kortárs fotókat, díszeket és tárgyakat.

Készleten

Kiadó

Kötés típusa

Szerző

Kiadás éve

2011

Oldalszám

183