Dr. Bakóczi Antal: Vadászszenvedély, vadászati fegyelem

Előjegyezhető

Kategória:

A szerző így vall könyvében:
A vadgazdálkodás és a vadászat népgazdasági érdeket szolgáló, férfias, szívet, lelket felüdítő, szép és nemes sport, szórakozás, hivatás és foglalkozás …folytonos érintkezés a természettel, mozgás a szabadban, küzdés a természet erőivel, a vadak ösztöneivel… felvidít, szórakoztat, új erőt ad és magas fokú erkölcsiségre nevel.
A vadászszenvedély azonban súlyos emberi tragédiákhoz, balesetekhez is vezethet, ha nem párosul maximális fegyelemmel, a természet és a vadak iránt érzett tisztelettel és szeretettel, ha alantas ösztönök, féktelen pusztítási vágyak vezérlik. A könyvben összegyűjtött esetek is a felelőtlenség megdöbbentő bizonyítékai, az emberi meggondolatlanság szörnyű következményei. A gyűjtemény közreadásával nem az volt a célunk, hogy a valóságosnál sötétebb képet fessünk a vadászatról, hanem az, hogy a hasonló emberi tragédiák megelőzéséhez hozzájáruljunk.
A vadászat tisztaságáért való aggodalom – mondja a Szerző – nem lehet túlzott. A vadászatban annak szépségei uralkodnak, a leírtakhoz hasonló esetek kivételként fordulnak elő.

Készleten

Kiadó

Kötés típusa

Szerző