Dr. Fóti J. Lajos: A gyermek illemtana

Előjegyezhető

Kategória:

Ez a könyv gyermekekhez szól, de a szülők kezébe való. Rövid összefoglalása az illem, a nevelés főbb szempontjainak. Nem a szertartásokra, nem az etikettre helyezi a fősúlyt, de a belső illemre, a lélek finomságára.
Első része a gyermekekhez szól, a gyermekszoba illemét tárgyalja, a második rész a felnőtteknek való. De bizonyára lesz szülő, aki felnőtt fiával is megbeszéli az első részben mondottakat, mások pedig a második részből is fognak majd magyarázni gyermekeiknek. Az illemre nem nevelhetjük elég korán a gyermeket és jó, ha a gyermek minél előbb hall az élet minden körülményei közt megkívánt viselkedésről.
A könyv főleg az illem fogalmát akarja a gyermekkel – és a felnőtt fiúval – megértetni, kötelezettségünket a modorra, ami emberi mivoltunk, emberi méltóságunk alapja és elengedhetetlen követelménye.
Válságos időket élünk. Az élet talán még sohasem mutatta ily kegyetlen arcát az élőknek és könyvünknek éppen ebben van aktualitása, hogy figyelmeztetés akar lenni a lélek számára, hogy a legnagyobb válságban, a legelkeseredettebb küzdelemben se feledkezzék meg az illemről, ami egy az emberi méltósággal.

Készleten

Kiadó

Kötés típusa

Szerző

Oldalszám

160