Andreas von Rétyi: George Soros

Előjegyezhető

Kategória:

George Soros, az „ezerarcú ember
Az első független szerző által írt életrajzi könyv magyarul arról az emberről, aki tőzsdei spekulánsként térdre kényszerítette a Bank of Englandet, filantróp milliárdosként pedig jótékonysági programjaival az egész világon jelen van. Soros 24,9 milliárd dolláros vagyonával a Forbes magazin szerint a világ 23. leggazdagabb embere, de globális befolyását még ennél is jelentősebbnek becsülik. A magyar származású üzletember életét, pénzügyi és közéleti karrierjét egy szintén magyar származású német újságíró, a Münchenben született Andreas von Rétyi mutatja be, németül 2016-ban megjelent kötetében.
„A fő különbség köztem és más emberek között, akik ilyen mennyiségű pénzt halmoztak fel, hogy engem elsősorban eszmék érdekelnek, és kevés személyes célom van a pénzzel kapcsolatban. (George Soros: Soros on Soros, 1995)
„2010-ben egyszer valaki azt kérdezte tőlem, hogy »Ön képtelen bármi jót írni Soros Györgyről? – Dehogynem – válaszoltam. – 81 éves:« (Joseph F Farah amerikai szerző, a WND hírportál főszerkesztője)
„Az első dolog, ami szembeötlik Soros jótékonysági projektjével kapcsolatban, annak megalomániás természete. Erőfeszítései a glóbusz minden szegletére kiterjednek, törekvései egyetlen politikai területet sem hagynak érintetlenül. A felszínen nem látszik, hogy az általa támogatott számos csoport és egyén bármilyen módon is kapcsolódna egymáshoz. Végtére is, mi köze van a klímaváltozásnak az Izraelbe irányuló illegális afrikai bevándorláshoz? Mi köze van az OccupyJA/all Street mozgalomnak a görög bevándorlási politikához? Az viszont tény, hogy a Soros által támogatott projektek alapvető közös jellemzőkkel bírnak. (Caroline Glick izraeli újságíró, a Jerusalem Post főszerkesztő-helyettese)
„Soros György gazdag ember, aki nem szereti Orbán Viktort. (Papp László Tamás, Átlátszó blog, 2016)

Készleten

Kiadó

Kötés típusa

Szerző