Bodó Imre [et al.]: Csukás Zoltán professzor életútja

Ár: 3000 Ft

Megvásárolható

Kategória:

A Magyar Állattenyésztők Szövetsége Állattenyésztés-történeti Szakbizottságának és a Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrumának lelkes szakemberei elhatározták, hogy kezdeményezik a magyar állattenyésztés-tudomány legkiemelkedőbb elhunyt személyiségei életművének megörökítését és közkinccsé tételét, egy-egy tanulmánykötet megjelentetésével. Ezt a szép és fontos kezdeményezést örömmel üdvözlöm és támogatom.
A tervezett sorozat első tagjaként Csukás Zoltán akadémikus életútját és életművét bemutató kötetet tart kezében a tisztelt Olvasó. Csukás Zoltán professzor, a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja a XX. század magyar állattenyésztés-tudományának egyik kiemelkedő alakja volt, aki örökre beírta nevét szenvedélyesen szeretett és élethivatásként művelt szakterületének aranykönyvébe.
Ez a tanulmánykötet – avatott szerzők tollából – bemutatja Csukás Zoltán családját és példamutató életútját, főiskolai és egyetemi oktatóként végzett munkáját, szakírói és tankönyvírói tevékenységének eredményeit, a takarmányozástan és az állattenyésztés különböző területein kifejtett úttörő és új korszakot nyitó kutatómunkáját, az állattenyésztés gyakorlatát és elméletét egyaránt sok gondolattal és időtálló eredménnyel gazdagító, sokrétű és elmélyült kutatásokra alapozott élművét.

Készleten

Kiadó

Kötés típusa

Szerző