Charles Lamb, Mary Lamb: Képes Shakespeare mesék

Ár: 1500 Ft

Megvásárolható

Kategória:

William Shakespeare (1564-1616) a világirodalom máig legnagyobb hatású és legnépszerűbb drámai szerzője. Rövid (de annál rejtélyesebb) élete során harminchat színdarabot írt. Könnyed vígjátékokat, véres tragédiákat, fanyar-csípős humorú komédiákat és regényes királydrámákat. Hősei az emberi szenvedélyek szimbolikus alakjaivá váltak. ki ne hallott volna a halálos szerelem Rómeójáról és Júliájáról, a féltékenység és gyanakvás áldozatáról, Othellóról, a meghasonlottság és kételkedés Hamletjéről? Lear, Macbeth, Prospero, mind ismert jellemek, a színpadok és a filmvásznak számtalanszor megmintázott alakjai.
Majd kétszáz éve egy érzékeny angol író, Charles Lamb és a nővére, Mary Lamb elhatározták, hogy a gyerekek számára is hozzáférhetővé teszik ezeket a színműveket. Húsz Shakespeare-darab nyomán írtak élvezetes meséket, melyek idővel nemcsak az angol gyermekirodalom, de a klasszikus irodalom legkedveltebb alkotásaivá is váltak. Nem áriratok születtek tehát, hanem önálló életet élő, eredeti művek, melyekből az olvasó szórakozva ismerheti meg a Shakespeare-hősöket és a drámák cselekményét.
Charles és Mary Lamb fantasztikus történetei újabb és újabb kiadást érnek meg, újra és újra meghódítják maguknak a gyermek és felnőtt olvasókat. Kötetünk tizenöt népszerű Shakespeare-darab meseváltozatát hozza Vas István szöveghű és könnyed fordításában. A meséket lenyűgöző színes illusztrációk elevenítik meg, teszik még izgalmasabbá.

TARTALOM:

A vihar 6
Szentivánéji álom 18
Sok hűhó semmiért 30
Ahogy tetszik 32
A velencei kalmár 58
Lear király 71
Macbeth 85
Minden jó, ha vége jó 93
A makrancos hölgy 109
Tévedések vígjátéka 120
Szeget szeggel 134
Vízkereszt, vagy amit akartok 149
Rómeó és Júlia 163
Hamlet, dán királyfi 180
Othello 195

Készleten

Kiadó

Kötés típusa

Szerző