Lin Yutang: Egy múló pillanat 1-2.

Ár: 3000 Ft

Megvásárolható

Kategória:

Ez a regény a kínai szokásokat nem védi, és nem ránt le leplet „kínai titkokéról. Nem dicsőíti az élet elavult formáját, és nem magasztalja a mait. Tárgyilagosan azt a fejlődést mutatja be, miként nőtt fel a mai férji és a mai nő, hogyan tanulta meg az emberi élet szabályait, hogyan szeret, és hogyan gyűlöl, hogyan küzd, hogyan békül meg, hogyan szenved, és hogyan boldog.

A klasszikus kínai és modern európai próza sajátos elegye ez a regény, amely Kína történetéből ragad ki négy évtizedet. Valóban múló pillanat ez a negyven év az ország négyezer éves történelméhez képest.
A sok szálon futó esemény lebilincselő, izgalmas olvasmánnyá teszi a terjedelmes regényt, amely három pekingi család életét kíséri végig a bokszerlázadástól a Japán elleni háborúig. A családok életében van menekülés, gyerekrablás, szerelem, házasság, halál, ópiumcsempészek és mandzsuvezérek, a mindennapokat a hagyomány és a modern kultúra összecsapása jellemzi. Nem vonhatják ki magukat a történelmi események sodrából se: megélik a forradalmat, a császárság bukását, a diáklázadásokat.
Igazi örök klasszikust tart a kezében az olvasó, amelyből megismerheti a kínai szellemiség esszenciáját.

Készleten

Kiadó

Kötés típusa

Szerző

Fordító

Pünkösti Andor

Kiadás éve

2006

Oldalszám

875