Stefan Brijs: Angyalgyár

Ár: 800 Ft

Megvásárolható

Kategória:

Victor Hoppé, a különc viselkedésű, visszahúzódó genetikus egy komor, őszi napon váratlanul érkezik meg szülőfalujába, a belga-holland-német határnál fekvő Wolfheimbe. Nem egyedül jött, magával hozta csecsemőkorú hármasikreit is, akiket féltő gonddal óv a kíváncsi tekintetektől. A falucska lakói nem tudják az orvosról, hogy komoly kutatói életút áll mögötte, gyermekkoráról azonban annál több híresztelés kering faluszerte. Wolfheim pletykás és igen babonás lakói azt beszélik, hogy a kis Victort születésekor megszállta a Gonosz, ezért anyja ellökte magától, és egynapos korától apácák nevelésére bízta. A pletykák azonban elcsitulnak, amikor Hoppé meggyógyítja a falu papját, s a falubeliek a titokzatos férfiban lassanként inkább csak a szenvedő apát látják: Hoppé doktor egymásra a megtévesztésig hasonlító ikrei ugyanis igencsak rossz bőrben vannak. Nem is csoda, hogy az orvos megszállottan fényképezi őket és dokumentálja fejlődésük minden állomását.
Egyedül a nevelő fog gyanút, hogy a „kisangyalkák körül valami nem stimmel, ám az asszonyt hamarosan rejtélyes baleset éri, s a szörnyű halálesettel tragikus események sora veszi kezdetét. Wolfheim polgárai nem is sejtik, hogy a tragédiák mögött Hoppé doktor és Isten párharca zajlik a tökéletes emberért…
Stefan Brijs irodalmi thrillerében az emberklónozás gondolatával játszik el, de a tudományos kérdés számos morális dilemmával is szembesíti az olvasót. Mi teszi az embert emberré? Játszhat-e az ember büntetlenül Istent? Kielégíthető-e a tökéletes ember iránti vágy? Brijs regényének 2006-os megjelenése Belgiumban irodalmi szenzáció volt, s a számos díjjal jutalmazott könyv világszerte tizenkét nyelven jelenik meg.

Készleten

Kiadó

Kötés típusa

Szerző