Szobotka Tibor: Megbízható úriember, Az összesküvők, Menyasszonyok, vőlegények

Ár: 1000 Ft

Megvásárolható

Kategória:

A Megbízható úriember-ben az író a „révbe ért” kalandort ábrázolja, aki nem is sejti,hogy az a fasizálódó Magyarország, amely váratlan karrierhez segítette, éppúgy elsüllyed majd a második világháború poklában, mint ő maga.
Az összeesküvők fiktív történetének hőseit, akiket pedig a határozott irányítás, eszmei háttér, felrajzolt jövő nélküli mozgalmak mindenkori tragikuma temet majd el. A dezorientáltság és a káosz tragikomikus színben tűnik fel a Menyasszonyok, vőlegények világában. A könyv a háború utáni zűrzavaros években játszódik Budapesten. Konjunktúralovagok, dollárspekulánsok, prostituáltak, háborús lelki sérültek, rántottáról ábrándozó kiéhezett romlakók kavarognak a könyv lapjain, kapkodó bizonytalanságban. Olyan idő ez, melyben mindenkiről lehullik „álarc is, maszk is”.
Szobotka Tibor otthonosan mozog a történelem útvesztőiben bolyongó figurák között, finom iróniával ábrázolja őket olyannak, amilyenek. S ha humanizmusa olykor keserű is, nemcsak az ítéletet ismeri, hanem az irgalmat is.

TARTALOM:

Megbízható úriember 5
Az összeesküvők 337
Menyasszonyok, vőlegények 625

Készleten

Kiadó

Kötés típusa

Szerző

Kiadás éve

1983

Oldalszám

894