Kárász József: Judit

Ár: 400 Ft

Megvásárolható

Kárász József, aki eddigi regényeiben mint a parasztság múltjának, küzdelmeinek ismerője és ábrázolója vált íróvá, ezúttal is a tanyák világából vette témáját.
Új regénye cselekményének színhelye az Alföld egyik termelőszövetkezete. Szőke Sándor – a szövetkezet elnöke – élete igazi céljául az új-paraszti életforma további megszépítését választotta. Érzelmi és gondolatvilágában ez az újszerű magatartás nyilvánul meg, amely családi életében is érvényesül. Felesége, Judit azonban nem méltó élettársa férjének: nem hisz Sándor eszményeinek megvalósulásában, a paraszti közösség jövőjében. Kicsinyes és hétköznapi ideáljai vannak, városba kívánkozik, bár a városi életnek is csak felszínes, kispolgári jelenségei csábítják. A falusi életből való menekülési vágya végül teljes erkölcsi züllésbe viszi, és szeretőjével elszökik családjától.
A feleségét szerető Szőke Sándor csalódottságában szenved ugyan, de a közösség iránt érzett felelősség és életének igazi célja visszaadja neki megérdemelt boldogságát.

Készleten

Kiadó

Kötés típusa

Szerző