Theun de Vries: A vöröshajú lány I-II.

Ár: 900 Ft

Megvásárolható

1940-ben a német fasiszták egymás után rohanták le az európai országokat. Erre a sorsra jutott Hollandia is. A hetvenkedő, erejüket fitogtató fasiszta hordákat a holland nép előbb néma megvetéssel sújtotta, majd a fosztogatások, gyilkosságok, deportálások láttán ez halálos gyűlöletbe csapott át. A nép legkiválóbb fiai és leányai illegalitásba vonultak, és halált megvető bátorsággal harcoltak a német betolakodók s a zsoldjukba szegődött holland fasiszták ellen.
Hanna S. haarlemi kispolgárok gyermeke, joghallgató. A háború eseményei, a fasiszta rémuralom szörnyűségei érlelik meg elhatározását, hogy csatlakozzék a haarlemi partizáncsoporthoz. A partizánok között Hanna élete rendkívüli izgalmakkal jár. S az író mesterien mutatja be, hogyan nő fel a kis diáklány az események hatása alatt a nemzeti ellenállás hősnőjévé, hogyan érik közben asszonnyá, hogyan lesz belőle rettenthetetlen bátorságú, elszánt partizán.
A szerző e művével Hannie Schaftnak, a holland ellenállási mozgalom hősnőjének és bajtársainak kíván emléket állítani. Történetét hiteles adatok alapján, de a vérbeli író megjelenítő erejével tárja az olvasók elé.
Theun de Vried, Hollandia legnagyobb élő írója, akinek művei minden szocialista országban ismertek és népszerűek, ezzel a könyvével méltó módon mutatkozik be a magyar olvasóközönségnek is.

Készleten

Kiadó

Kötés típusa

Szerző