Molnos Péter: Aba-Novák

Előjegyezhető

Kategória:

„Nem ​csak szemem van, emberi is vagyok.”
A könyv létrehozói munkájuk során mindvégig szem előtt tartották Aba-Novák Vilmos egyetlen mondatba sűrített művészi ars poeticáját. Így e grandiózus, több mint 250 színes reprodukciót tartalmazó albumban nem pusztán egy kivételesen termékeny festő életművét követheti végig az olvasó, hanem az alkotó ember belső világa, érzései, vívódásai is feltárulnak a könyv lapjain.
A kötet írója igyekezett fontos korabeli forrásokat, leveleket, naplórészleteket, publikálatlan önéletrajzokat a szöveg menetébe illeszteni, a legérdekesebb kritikákkal, barátok és riválisok személyes hangú visszaemlékezéseivel egyetemben. E sokszínű szöveges tartalmat kitűnően önti formába a könyv egyéni karakterű, frappáns képi ötleteket felvonultató grafikai tervezése.
A művészet barátai végre olyan albumot tarthatnak kezükben, amely méltó keretbe foglalja Aba-Novák Vilmos páratlanul sokszínű, megunhatatlanul eredeti életművét.
Ez a könyv igazi csapatmunkában készült. az életmű darabjait felkutatta és a rájuk vonatkozó adatokat rendszerezte Kováts Kristóf, Aba-Novák Vilmos unokája, hagyatékának őre és lelkes gondozója. A könyvet írta Molnos Péter művészettörténész, számos nagy érdeklődést kiváltó művészeti tanulmány szerzője, a XX. századi magyar festészet kutatója és a műtárgyhamisítás szakértője. A kötetet lektorálta és Aba-Novák életrajzát összeállította Bizzer István művészettörténész. A csapat munkáját Fákó Árpád tervezőgrafikus fogta össze és öntötte látható formába.

Készleten

Kiadó

Kötés típusa

Szerző