Michael Angold: Bizánc

Ár: 1400 Ft

Megvásárolható

Bizánc i. sz. 324-ben emelkedett ki a Boszporusz görög városállamai közül, amikor Nagy Kostantin újjáépíttette. A Konstantinról Konstantinápolynak nevezett város vezető szerepet töltött be a középkorban, amikor a görögkeleti, a nyugati kereszténység és az iszlám civilizáció végérvényesen elkülönült. Michael Angold Bizánc című könyve a bizánci művészet és a bizánci társadalom fejlődését követi nyomon.
A kiindulópontja Konstantinápoly és annak viszony a kora középkor világához. A szerző bemutatja, hogy a város felemelkedése – a hatalom súlypontját kelet felé tolva – hogyan bontotta meg a Római Birodalom erőegyensúlyát. Nyomon követi a politikai csoportok kialakulását és azok hatását Bizánc politikai életére, feltárja a késő antikvitás kulturális széthullásának mozgatórugóit, és bemutatja a nyugat-Európaiak és a muszlimok reakcióját a bizánci képrombolásra.
A szerző művét a bizánci birodalom hanyatlásával és szétesésével zárja. Angold könyve kitűnő bemutatása az egyik legfontosabb, de annál kevésbé ismert európai civilizációnak.

Készleten

Kiadó

Kötés típusa

Szerző

Fordító

Sándor Bea

Sorozat

Különleges könyvek

Kiadás éve

2002

Oldalszám

204