Csinta Samu: A lélekmentő

Ár: 4000 Ft

Megvásárolható

Kallós Zoltán élete csoda. Célkitűzéseit minden megpróbáltatások ellenére véghez viszi. A sok ezer dal, ballada, népi tárgy és viselet, amit élete és tevékenysége során összegyűjtött, minden emlékműnél többet jelent. Aki teheti, nézze meg Válaszúton a fantasztikus Kallós múzeumot, és látogassa meg a csodálatos szórványkollégiumot, ahová a Mezőségről járnak tanulni a gyerekek. Isten éltessen, Zoli! Én araszolok utánad az ötéves hátrányommal.
Novák Ferenc Tata

Lévén, hogy mindig karácsonykor voltunk Mérában, a Nádas-mentén, Zoli megkérdezte, mit vegyen az én kamasz fiamnak. Te, mondom, olyan gyönyörűek azok a bujkák, vegyél egyet. No, vett egy bujkát, s mit ad Isten, Mátyás István „Mundruc mejjest ajándékozott karácsonyra Péterkének. Alul egy jó meleg pulóver, rajta a cifrabujka, úgy mentünk a karácsonyi istentiszteletre. Ünnep másnapján már a mérai fiúk cifrabujkában ültek a templomban. Így jött be újból divatba a divatját múlt cifrabujka.
Borbély Jolán

Szerencsés vagyok, mert élvezhetem Kallós Zoltán barátságát, mert kortársa és kissé sorstársa is lehetek, és lehetőséget kaptam, hogy hozzájárulhassak hatalmas terveinek megvalósításához. Sok közös ügy érdekében segítettük egymást: megépítettük a válaszúti csodát, a magyar szórvány legértékesebb központját, amely egyben a magyar népi kultúra fellegvára. Kallós Zoltán építménye azonban nem mérhető mértékegységekben. Szellemi öröksége az egekig ér.
Szép Gyula

Készleten

Kiadó

Kötés típusa

Szerző

Alcím

Kallós Zoltán első kilencven éve

Kiadás éve

2016

Oldalszám

231