Dr. Báder Dezső, Markó Ivánné: Középfokú német társalgási és külkereskedelmi nyelvkönyv

Ár: 800 Ft

Megvásárolható

Kategória:

A több kiadást megért külkereskedelmi nyelvkönyvek helyébe új könyvek léptek. Az elmúlt évek során a szerzőknek lehetőségük nyílott arra, hogy az előző kötetek tapasztalatait, az oktató és a vizsgáztató tanárok, valamint a tanulók észrevételeit figyelembe vegyék és az új könyvek megírásánál felhasználják. Az új nyelvkönyv-sorozat egyben hasznosítja a gyorsan fejlődő alkalmazott nyelvészet legújabb eredményeit is.
Az új sorozat köteteinek tematikája és beosztása is megváltozik. Az egyes könyvek négy részre tagozódnak. Az I. rész általános társalgási anyag, amely a kötet terjedelmének mintegy a felét foglalja el. A mindennapi élet beszédhelyzeteit jeleníti meg párbeszéd, leíró és elbeszélő szövegek formájában. Az egyes leckékhez bőséges beszéd- és nyelvtani gyakorlatok kapcsolódnak. A II. rész gazdaságföldrajzi olvasmányokat, a III. rész külkereskedelmi levelezés legfontosabb levélmintáit tartalmazza. A két utóbbi rész lényegében szakmai szövegeket dolgoz fel, amelyek szerkezetükben a külkereskedelmi ügylet lebonyolításának a folyamatát követik.
Az I. rész az általános nyelvvizsga, a II., III. és IV. rész a külkereskedelmi szakú nyelvvizsga kötelező anyaga.
Az elsőnek megjelenő német nyelvkönyvet folyamatosan követte az angol, az orosz, a francia és a spanyol változat is. A négy nyelvkönyv tematikája, szerkezeti felépítése és az egyes leckék beosztása azonos elvek szerint készült, természetesen az egyes nyelvek kívánta speciális eltérésekkel.

Készleten

Kiadó

Kötés típusa

Szerző