Kelemen Béla: Magyar-román iskolai szótár

Ár: 1300 Ft

Megvásárolható

Kategória:

Ez a Magyar-román szótár az elemi iskolák, a gimnáziumok és a líceumok tanulói számára készült. Célja az, hogy – a Tanügyi és Pedagógiai Könyvkiadó 1974-ben megjelentetett Román-magyar szótárával együtt – hatékonyan elősegítse az iskolai oktatásban, a termelési gyakorlatban és a tudományos kutatói tevékenységben szükséges román és magyar szavak, kifejezések elsajátítását.
A nyelvi ismeretek körét és arányait tekintve a szótár a tankönyvek igényeihez igazodik. Ezért elsősorban a tanulók számára szükséges szavakat öleli fel, köztük számos olyant is, amely a nagyközönségnek szánt hasonló terjedelmű lexikográfiai munkákban nem található meg.
A Magyar-román szótár körülbelül 25 000 címszót tartalmaz. A címszójegyzék összeállításakor vezérlő elvünk az oktatási folyamat tökéletesítésének a követelménye volt. Ilyen meggondolásból soroltuk a címszavak közé a mai magyar köznyelvben gyakori használatú szavakon kívül a legfontosabb tantárgyak (román irodalom, matematika, fizika, kémia, biológia), a műszaki jellegű tárgyak, a termelési gyakorlat és egyéb szakterületek (pkl. orvostudomány) sajátos szókincsét is.

Készleten

Kiadó

Kötés típusa

Szerző