Andrew Sanders: Férjem, Bár Kochbá

Ár: 700 Ft

Megvásárolható

Kategória:

A Férjem, Bár Kochbá egy forradalmi dráma epikus története. Michálnak, egy zsidó arisztokrata nőnek elbeszéléséből és leveleiből ismerjük meg a Bár Kochbá felkelés történetét. Michál, nagyapja intése ellenére férjhez megy Simon bár Koszivához, később ismertté vált nevén Bár Kocbához, a rómaiak elleni legnagyobb zsidó felkelés vezetőjéhez.
Adrew Sandersnek – a Kedves Majmonidész és a Fiam, Chániná szerzőjének – ez a történelmi regénye Bár Kochbá korába visz bennünket.
Megelevenednek a kor híres történelmi figurái. A főhős mellett közelebbről megismerhetjük Hadrianus római császárt, és rabbi Ákkívát, a híres talmudi bölcset, aki jelentős szerepet játszott a forradalom kirobbantásában.
A zsidó történelem egyik legizgalmasabb korszakának ábrázolásakor Sanders bemutatja a felvilágosodott Római Birodalom és a monoteizmushoz rendíthetetlenül ragaszkodó zsidó nép kibékíthetetlen világnézeti küzdelmét. A könyv érzékletesen ábrázolja a szerelem és bánat, forradalom és háború, győzelem és verség kalandos világát.

Készleten

Kiadó

Kötés típusa

Szerző

Fordító

Sanders Judith

Kiadás éve

2004

Oldalszám

293