Barbara Erskine: Árnyak birodalma

Ár: 1800 Ft

Megvásárolható

Kategória:

A középkori skót történelem viharai közepette egy fiatal hercegnő, Isobel azért harcol, hogy gyűlölt férje helyett a szerelméé lehessen, hét évszázaddal később egy másik fiatal nő hasonló gondokkal küszködik, miközben lidérces álmokban és különleges jógameditációk során újraéli Isobel életét, akárha a sajátja lenne. Egyiküket boszorkánysággal vádolják, másikukat legszívesebben pszichiátriai kezelésnek vetnék alá – az adott kor és a féltékeny férjek szokásai szerint. Barbara Erskine tolla alatt életre kel a középkori Skócia lélegzetelállítóan fordulatos történelme csakúgy, mint egy korabeli és egy jóval később született asszony fájdalmakkal és nehézségekkel kikövezett útja a boldogság, az igaz szerelem felé.

1970-ben, amikor Clare még kislány volt, Margaret nagynénje félelmetes történeteket mesélt neki egyik ősükről, egy gyönyörű fiatal nőről, akik a tizenharmadik században élt Skóciában, méghozzá abban a várkastélyban, amely évekkel később a felnőtt Clare öröksége lett. Clare férje, az üzletember Paul el akarja adni a várat, a fiatalasszony azonban ebbe nem egyezik bele. Közben szörnyű lidérces álmok gyötrik, melyek visszaröpítik őt a középkorba, egyenesen Isobel nevű, nehéz sorsú őse életébe. Ezek az álmok, melyeket különleges meditációs gyakorlatokkal a fiatal nő maga is előidéz, olyan elevenek, hogy Clare lassanként énje részének kezdi tekinteni a hajdan volt Isobelt. Sorsukban sok a párhuzam és az ellentét, de az mindenképpen közös, hogy egyikük sem a férjét szereti, hanem valaki mást…
A középkorban és napjainkban egyaránt játszódó történet fordulatokban és izgalmakban vetekszik Barbara Erskine Hay váráról szóló egyedülállóan nagyszerű regényével, melyet ez év első felében ismertek és szerettek meg a magyar olvasók.

Készleten

Kiadó

Kötés típusa

Szerző

Fordító

Eőry Laura

Sorozat

Vadrózsa könyvek

Kiadás éve

1998

Oldalszám

852