Surányi Endre: Rákosi garázsmestere voltam

Ár: 800 Ft

Megvásárolható

Kategória:

Fekete Sándor: A nevettetés ritka adottság. Surányi a sajtó ama munkatársai közé tartozik – nincsenek sokan -, akik témájukat eredeti humorral tudják feldolgozni… Már szakkönyvei révén is kitűnt azzal, hogy a száraz technikai kérdéseket is színesen, sőt humorral tárgyalja… Meglepően ügyes parodizáló készsége… A siker első biztosítéka a szerző személye. Nem egyszerre tanúja voltam, amint számára ismeretlen emberek szeme felcsillant a neve hallatára.
Kabdebó Lóránt: Surányi, a reneszánsz ember mindenre figyel… Don Quijote-i alakja otthon van mindenütt, mert megbecsüli figyelmével az Embert. Ismertem már életét, elveit, ironikus, csipkelődő modorát. Mégsem hittem volna, hogy mindezt ilyen sikerült szatirikus paródiában tudja irodalmi művé alakítani. A legdivatosabb műve, Esterházy Péter Kis magyar pornográfiájára az ő stílusában felel saját élete példájával.
Dr. Rácz Lajos:: A szerző hallatlan szellemi frissességgel, egyéni látásmóddal, bölcsen, humorral, iróniával századunk jelentős eseményeit idézi fel, és mond rólunk véleményt, fűszerezve saját életútjának történeteivel.
Kaposi Kis István: Surányi egyszerűen nem ír, hanem vallomást tesz, páratlan egyéniségét adja, amely egy életen át tartó kalandozásba sodorta őt s a kísérőül maga mellé engedett olvasót. Valóságos önvalllomás-kalandregény ez az íráscsokor. Remekmű a maga nemében, amit csak tehetséggel megáldottak tudnak sikerrel művelni. Surányi ilyen szerencsés alkat, aki az olvasót elbűvölően vonja be legprivátabb ügyeibe, miközben kifogyhatatlanul önti, árasztja az élvezetes sztorikat… Az Esterházy-paródia műfaji remeklés.

Készleten

Kiadó

Kötés típusa

Szerző