Christian Jacq: A Tutanhamon-ügy

Ár: 600 Ft

Megvásárolható

Egy tizenkét éves angol fiút, amint éppen festeget a norfolki nyárvégében, megszólít egy ismeretlen úr: volna-e kedve vele menni Londonba, egyenesen a British Museumba, ahol szépen lemásolná, újrarajzolná neki az egyiptomi hieroglifákat.
A fiú kötélnek áll, s ezzel a döntésével megpecsételi sorsát, évtizedekre beleszeret az ősi, a fáraók uralta egyiptomi civilizációba. Kutató lesz, a rögeszmések makacsságával képezi magát, s rabjává válik egy jelentéktelen fáraó, Tutanhamon titkának, aki majdnem tíz esztendeig uralkodott, és mégsem tudnak róla semmit….
Howard Carter arra tette fel az életét, hogy e kis fáraó sírját megtalálja. S Lord Carnarvon, e nagystílű angol főnemes, kalandor segítségével, aki lelkesedését eleganciája mögé rejtette, harcának meg is kell az eredménye: namcsak a sírt találta meg, de az érintetlenül maradt kamrák kincsei között magának Tutanhamonnak a múmiáját is, amikor 1925. október 10-én, reggel hat óra harminckor kinyitotta az aranykoporsót.
Carter, akit életében többnyire csak gáncs ért, akit korrupt hivatalnokok, féltékeny tudósok, rablóbandák akadályoztak egyre-másra, a modern régészet páratlan alakja, aki több volt mint nagyravágyó archeológus. Fantaszta volt, magányos hős, akinek természetesen ugyanaz lett a sorsa, ami az ilyen különcöknek lenni szokott. Egyedül, elfeledetten halt meg hatvanhat éves korában, 1939. március 2-án.
A kitűnő egyiptológus és sikeres író, a világhírű Ramszesz, sorozat szerzője ezúttal is lebilincselő és tanulságos kalandregénnyel ajándékozza meg olvasóit.

Készleten

Kiadó

Kötés típusa

Szerző