Edgar Rice Burroughs: Tarzan a dzsungel fia

Ár: 1490 Ft

Megvásárolható

E. R. Burroughs világhírű Tarzan-sorozata évtizedek óta kedves olvasmánya fiatalnak és öregnek egyaránt. Lebilincselő meseszövés, izgalmas kalandok, exotikum és fantázia jellemzi e könyveket.
A sorozat első kötete: Tarzan, a dzsungel fia. Itt ismerkedik meg az olvasó a hatalmas erejű, félelmet nem ismerő majom-nevelte emberrel, aki oly sok kalandot és életveszélyt élt át Afrika titokzatos földjén,
Tarzan szülei – Lord Greystock és felesége – Afrikába utaznak. A hajó már az Egyenlítő körül jár, amikor a legénység fellázad kegyetlen kapitánya ellen, hatalmába keríti a hajót, két utasát pedig partra teszi Afrika egy lakatlan részén. A fiatal pár berendezkedik az őserdei Robinson-életre, s az asszony itt szüli meg gyermekét. A fiú egy éves, amikor elveszti szüleit. Egy nőstény majom „örökbe fogadja, s az angol lord fiát emberszabású majmok hordája neveli fel, Tarzan egyesíti magában a majmok ügyességét és erejét az ember értelmével, így lesz az őserdő legyőzhetetlen ura. Húsz éve éli a dzsungel vadjainak életét, amikor bekövetkezik a sorsdöntő fordulat: fehér emberek kerülnek Útjába. Akárcsak szüleit, ezeket is lázadó matrózok teszik partra. A tapasztalatlan utasokat az ősvadon ezer veszedelme fenyegeti: félelmetes ragadozók, emberevő bennszülöttek, asszonyt rabló ősmajmok. Tarzan védelmébe veszi a hozzá hasonló, s tőle mégis annyira különböző fehéreket, és nem egyszer menti meg őket a biztos haláltól. Végül egy francia cirkáló felveszi őket, és Tarzan elutazik a civilizált világba.

Készleten

Kiadó

Kötés típusa

Szerző

Fordító

Songárdy Gábor

Sorozat

Kalandos könyvek

Kiadás éve

1956

Oldalszám

199