László Lajos: Halálpolka

Ár: 800 Ft

Megvásárolható

Több mint százezer ártatlanul elhurcolt fiatal szevedéseinek a hiteles története ez a könyv. A szerző – családjában maga is érintett – reálisan és nagy együttérzéssel ábrázolja a nagyobbrészt német nemzetiségű asszonyok, lányok haláltusáját.
A malenkij robot-ból minden negyedik elhurcolt sose térhetett vissza. Jeltelen sírjaikra irányítja a figyelmet a könyv, de még inkább arra, ami az elhurcolás hátterében volt. Nemcsak szenzációs, eddig ismeretlen, de megrázóan felejthetetlen események elevenednek meg előttünk a szovjet munkatáborok életéből.
S amit talán mindenekelőtt kellett volna említeni: Magyarországon első ízben ebben a könyvben olvashatunk a jugoszláviai munkatáborokról, amelyeknek körülményei, viszontagságai olykor még a szovjet lágereknél is elviselhetetlenebbek voltak, főleg a kezdeti időkben.
A könyv nem a számonkérés, hanem a tisztázás okából íródott. Nem egyszerű krónika, hanem szépirodalmi eszközökkel megformált írások gyűjteménye, amelynek szerzője, László Lajos a nemzetiségi témák érzékeny és színvonalas feldolgozásáról jól ismert.

Készleten

Kiadó

Kötés típusa
Szerző