Lawrence Norfolk: A Lempriére-lexikon (#FK)

Ár: 800 Ft

Megvásárolható

Jersey idilli szigetén ősi istenek kelnek ki a földből egy fiatal klasszika-filológus szeme láttára. John Lempriére joggal hiheti, hogy megháborodott, hiszen nem sokkal később megelevenedik előtte az Actaeon-történet is: vadászebek tépik szét az apját, aki tanúja volt egy fiatal lány fürdőzésének.
1788-ban vagyunk, a francia forradalom hajnalán. London föld alatti üregeiben ülésezik a Kabbala – a világ első nagy multinacionális vállalatának, a brit Kelet-India Társaságnak titkos tulajdonosa és irányítója. Legújabb machinációjuk célpontja az apja végrendeletének ügyében Londonba utazó ifjú Lempriére, akinek további mitológiai szörnyűségeket is át kell még élnie: Danae (forró arannyal való!) megtermékenyítésének, valamint Iphigenia feláldozásának profán, kegyetlen változatát.
Ugyanekkor érkezik Londonba egy indiai fejedelem hivatásos orgyilkosa. Feladata: felkutatni és megölni a Kilenceket, a Kabbala tagjait, akik minden vagyonából kiforgatták urát, a navábot.
Mi a végcélja a Kabbalának, amely nem is angolokból, hanem francia hugenotta kalmárokból áll? Hogyan és mikor kerültek a Társaság birtokába? Mi közük La Rochelle másfél évszázaddal azelőtti véres ostromához, és a Lempriére férfiak több generációjának erőszakos halálához? Sikeres lesz-e világtörténelmi összeesküvésük?
Miközben London utcáin a csőcselék randalírozik, a Temze-kikötőt vénséges kalózok szállják meg, a Balkánon II. József császár akarata ellenére (mint mindig és már megint) értelmetlen háború dúl? Miközben a törökök által elrabolt osztrák követ felcsap tengeri rablónak, és XVI. Lajos legnagyobb bánata, hogy a versailles-i narancsfasorok nem akarnak kiegyenesedni? Egy ilyen zűrzavaros világban meg lehet-e valósítani egy kétszáz esztendeje készülő, a legapróbb részletekig kidolgozott nagy Tervet?
Minden egy csetlő-botló fiatal tudóson, egy idegenbe csöppent, megzavarodott orgyilkoson – és a Rochelle-i Koboldon múlik.

Készleten

Kiadó

Kötés típusa

Szerző

Fordító

Gy. Horváth László

Kiadás éve

1994

Oldalszám

733