Steven H. Taylor: Sírrablás a Királyok Völgyében

Ár: 500 Ft

Megvásárolható

Megmagyarázhatatlan járvány tombol Alexandria utcáin, és a brit gyarmati hadsereg tisztjei hiába keresik a sorozatos halálesetek okát, azok között látszólag semmiféle összefüggés nincsen. Ám az áldozatok száma egyre csak nő, és már senki sincs biztonságban a kikötőváros utcáin.
Mindeközben Roberto Gatta kiugrott FBI ügynök napjai izgalmasan telnek a szesztilalomból ébredő Boston utcáin.
A Pinkerton magánnyomozó iroda megbízottjaként sorra kerül összetűzésbe a keleti partot irányító bűnözőkkel, és csak különleges megérzéseinek köszönheti, hogy az állandó veszély dacára életben marad. A férfi azonban hiába sikeres a munkájában, és gyűjti egyik skalpot a másik után, a gondolatai minduntalan elveszett menyasszonya körül járnak, aki mellől gazdag, arisztokrata anyósának sikerült elüldöznie.
Egy napon azonban Gatta szerencséjének hirtelen vége szakad, amikor egy olasz maffiózó felismeri benne a chicagói don gyilkosát. A nyomozónak menekülnie kell, és látszólag éppen kapóra jön neki régi ismerőse Merro Markides egyiptomi ásató ajánlata, hogy csatlakozzon egy Afrikába induló régészcsoporthoz, amely a titokzatos Szmenkha-Re fáraó sírjának felkutatására indul. Gatta hamarosan találkozik a dúsgazdag lord Wellingtonnal, aki rejtélyes okból személyesen is jelen akar lenni az ásatások kezdeténél.
A lord titokzatos titkárával, arab tanácsadójával, és kissé különös lányával kiegészült csapat megérkezik a piramisok földjére, ahol a Királyok Völgyében olyan elképesztő nyomra bukkan, amely új irányt szab minden korábbi elképzelésünknek. Gatta hamarosan rájön, hogy Egyiptom újabb és újabb meglepetéseket tartogat számára, és hogy nem bízhat senkiben, különösen abban nem, akiről úgy tűnik, hogy a javát akarja. Vízen, levegőben és a sivatag homokjában folyik a harc egy olyan elképesztő hatalomért, amely ahogyan Alexandriát napok alatt megfertőzte, úgy könnyűszerrel romba döntheti az egész világot.

Készleten

Kiadó

Kötés típusa

Szerző

Kiadás éve

2009

Oldalszám

205